Szoboszlai így intette csendre a kritikusait, ebbe kötöttek bele

Kétgólos sikerrel kezdte az új idényt az FC Liverpool az angol labdarúgó élvonalban. Szoboszlai Dominik a szünet után remekelt.



Megosztás
Szerző: HWK
Létrehozva: 2024.08.17.
Szoboszlai Dominik Liverpool Ipswich Town

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-0-ra nyert az újonc Ipswich Town otthonában az angol labdarúgó-bajnokság új idényének első fordulójában. Az esélyesebb vendégek a frissen feljutott Ipswich ellen az első félidőben nem remekeltek, alig akadt helyzetük. A fordulást követően megélénkült a játék, a Liverpool már többször veszélyeztetett - Szoboszlai előtt is adódott helyzet -, majd a 60. percben egy kontrából megszületett az első gól Diogo Jota révén. Öt percre rá a magyar játékos tálalt Mohamed Szalah elé, a labda egy védő lábán irányt váltott, a csatár pedig nem hibázott. 

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik (pirosban) különösen a szünet után volt elemében Fotó: Marc Atkins

Szoboszlai végigjátszotta a mérkőzést, de a Liverpool szurkolói az első félidőben inkább kritizálták őt a közösségi oldalakon. Harvey Elliotot követelték helyette a kezdőcsapatba, és azzal támadták, hogy ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Szoboszlai a szünet utáni játékával csendre intette őket, remek teljesítményt nyújtott. Bocsák Bence szakíró X-bejegyzéséből kiderül, hogy kiváló számokat produkált: "Szoboszlai Dominik hozta össze a legtöbb helyzetet (3). Emellett a második legtöbb labdaszerzést hajtotta végre a középpályán (4) és a passzainak 91%-a sikeres volt (39/43)."

Szoboszlai gólpasszt adott Szalahnak

"Elég nehéz napunk volt, fülledt időjárással, és kemény ellenféllel. Örülök, hogy nyertünk, annak pedig különösen, hogy gólt szereztem. Remélhetőleg az egész szezonban így folytatom! Mindig azon vagyok, segítsek a csapatnak. Az új tréner, Arne Slot egészen más, mint Jürgen Klopp, aki nyolc évig volt a csapatnál, most új menedzser és új rendszer van. Ez mindannyiunk számára teljesen más, alkalmazkodnunk kell. Csak ismernünk kell az ő játékmódját, és élveznünk a futballt." - mondta Szalah, aki gólpasszt kapott Szoboszlaitól.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás