Rossz hírt kapott Szoboszlai Dominik, most hogyan tovább?

Kényszer szülte megoldás körvonalazódik, miután elmaradt a Liverpool erősítése. Szoboszlai Dominik mellett eddigi mellékszereplő kerülhet reflektorfénybe.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.08.15.
Módosítva: 2024.08.15.
Szoboszlai Dominik Premier League Arne Slot Curtis Jones liverpool

Mivel a spanyol Európa-bajnok Martín Zubimendi kosarat adott, ugrott a Liverpool hetek óta tervezett sztárigazolása. Így Szoboszlai Dominik klubja pár nappal az új futballszezon rajtja (szombat, 13.30, tv: Spíler1) előtt még nem igazolt új játékost. A Premier League-dobogó harmadik helye után a tetejére vágyó szurkolók dühöngenek emiatt, hiszen már mémek tengere született arról, hogy milyen erős lesz a Szoboszlai, Zubimendi, Mac Allister középpályássor. A B opcióként kiszemeltek neveiről számolatlanul röpködnek a hírek – Arne Slot vezetőedző viszont meglepő húzásra készül.

Szoboszlai Dominik és Curtis Jones (jobbra) gólöröme a magyar középpályás Chelsea elleni találata után
Szoboszlai Dominik és Curtis Jones (jobbra) gólöröme a magyar középpályás Chelsea elleni találata után – Fotó: AFP

A brit sportlapok többsége hosszasan sorolja a lyukas posztra kiszemelt védekező középpályásokat, akiktől azt várják: valamelyikük a fix csapatagnak jósolt Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister mögött játszhat majd. A teljesség igénye nélkül a napról napra bővülő névsor: Bruno Guimaraes (brazil, Newcastle), Exequiel Palacios (argentin, Leverkusen), Éderson (brazil, Atalanta), Morten Hjulmand (dán, Sporting), Alan Varela (argentin, Porto) és Adam Wharton (angol, Crystal Palace).

Szoboszlai Dominik támad, Curtis Jones védekezik?

Miután Slot labdabirtoklásra épülő játékstílusához nem passzol a japán Vataru Endo, a felkészülés során Szoboszlait és Ryan Gravenberchet is kipróbálta a 6-os poszton. Ők azonban támadóbb feladatokat láthatnak el, és a holland edző a legfrissebb hírek szerint mást szemelt ki a keretből, hogy befoltozza vele a lyukat. 

A Sky és a Mirror is úgy értesült, hogy ő lehet a házon belüli megoldás: a saját nevelésű, 23 éves Curtis Jones, aki az előző szezonban 23 bajnokin kapott szerepet Jürgen Klopp akkori vezetőedzőtől, jobbára csereként. A Slot-érában ellenben eddig minden felkészülési meccsen kezdő volt (legutóbb, vasárnap a Las Palmas ellen lépett pályára).

– Ez csodálatos, a számomra telitalálat játékstílus szempontjából talán ez a legboldogabb időszakom. Az edzéseken minden világos, sokat tanít minket, a legapróbb részletekre is kiterjed a figyelme. Eddig hol a szélen, hol elöl játszattak, fiatal srácként alkalmazkodtam a világsztárokhoz, de mégiscsak a középső középpályás a csapat szíve. Érzem, hogy ez áll hozzám a legközelebb. Izgatott vagyok – áradozott Arne Slotról és a rá kiszabott szerepről Curtis Jones.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás