Csodás napra ébredt Szoboszlai Dominik, egy egész ország szurkolt neki

A Liverpool magyar középpályása napra pontosan egy éve mutatkozott be új csapatában. Szoboszlai Dominik azóta a legendás klub alapembere lett.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.08.13.
Módosítva: 2024.08.13.
Szoboszlai Dominik Liverpool nyitány Chelsea

Napra pontosan egy éve egy egész ország lélegzet-visszafojtva várta a Liverpool focimeccsét az angol bajnokság nyitányán. A gárda új igazolása, Szoboszlai Dominik 2023. augusztus 13-án játszotta le első tétmeccsét a Vörösök mezében, ráadásul rögtön egy rangadóval nyitott a Chelsea otthonában. A magyar válogatott csapatkapitánya kezdő volt a Pool középpályáján, s végig a pályán tartotta őt Jürgen Klopp, a Liverpool akkori menedzsere. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult.

szoboszlai
Szoboszlai köszöntötte a gólszerző Diazt a Chelsea ellen – Fotó: AFP

Szoboszlai Dominik számára nem csak emiatt volt kedves ellenfél a Chelsea. Februárban a bajnoki „visszavágón” gólt szerzett a 4-1-re megnyert találkozón. Február végén pedig éppen ellenük szerezte meg első liverpooli trófeáját. Igaz, a Ligakupa döntőjét sérülés miatt kihagyta a magyar a klasszis, de a lefújás után ő is a pályán ünnepelt.

Szoboszlai Dominik Liverpoolban alapember lett

Szoboszlai Dominik egy év alatt a liverpooli középpálya egyik legfontosabb tagja lett. Sőt, az új edző, Arne Slot érkezésével még fontosabb szerepe lehet a támadásokban. Többször került már ziccerbe, a Betis ellen gólt is szerzett, míg hétvégén, a Sevilla elleni felkészülési találkozón csodás gólpasszt is adott.

Az első idei bajnoki sem várat már sokat magára. Jöhet az idei bemutatkozás, a Liverpool szombaton – minden bizonnyal Szoboszlaival a kezdőcsapatban – az újonc Ipswich otthonában kezdi a bajnokságot (Spíler1 TV, 13.30).

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás