Szoboszlai kimagasló szezonját jósolják a liverpooli elődei

Lucas Leiva és John Barnes is ugyanarra figyelt föl a Liverpool új játéka láttán. Szoboszlai Dominik lehet az edzőváltás nyertese.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.30.
Módosítva: 2024.07.30.
Szoboszlai Dominik Arne Slot sportfogadás liverpool

Két nagy elődje is azt emelte ki a Liverpool első edzőmeccse (1-0 a spanyol Real Betis ellen), hogy Szoboszlai Dominik lehet a nagy nyertese az angol sztárcsapat edzőváltásának. Az új holland szakvezető, Arne Slot elképzeléseiről persze korai még sok következtetést levonni, egyrészt, mert még sok van hátra az augusztus 17-i szezonrajtig, másrészt, mert a futballisták fele még nyaral. Mégis, Lucas Leiva és John Barnes is célzott arra, hogy a magyar középpályás az eddigitől eltérő szerepkörben, kapura sokkal veszélyesebben játszhat majd a Slot-féle Liverpoolban.

Szoboszlai Dominik az eddiginél sokkal gyakrabban törhet majd kapura
Szoboszlai Dominik az eddiginél sokkal gyakrabban törhet majd kapura  Fotó: AFP

A 24-szeres brazil válogatott Lucas Leiva a Betis elleni, remekbe szabott Szoboszlai-gól (és az azt megelőző akció) láttán így fogalmazott:

– Természetesen korai még tanulságokat levonni, de néhány változást már fel lehet ismerni Arne (Slot) és Jürgen (Klopp) elképzelései között. Szoboszlai győztes gólja fantasztikus találat volt, hiszen a pálya közepéről indult és nagyot futott előtte. Szerintem ez olyasmi, amit 

Arne valószínűleg használni fog: a gyorsaságát és a lendületét, amelyekkel támadhatja az üres területeket és gólokat lőhet 

– mondta Szoboszlairól a Liverpoolt 2007-től tíz évig erősített Lucas Leiva.

Az egykori 79-szeres angol válogatott liverpooli (1987-97) középpályás, John Barnes is hasonló következtetésre jutott a Betis elleni játék és a Slot-érát megnyitó Szoboszlai-gól láttán. Ő a jobbszélső Mohamed Szalah szemszögéből utalt ugyanarra. Szerinte a korábbinál sokkal inkább a pálya szélén mozgó egyiptomi gólzsák Slot utasításai alapján ritkábban fog gólhelyzetbe kerülni, ellenben nagyobb teret nyit a kapura törő középpályásoknak. Pontosan ez történt Szoboszlai góljánál is, amikor a magyar focista a jobb oldalon passzolt Szalah-hoz, majd a tőle visszakapott labdát lőtte a hálóba.

Szoboszlai Dominikot is segítheti Szalah

– Úgy tűnik, Mo ezentúl többnyire előkészítő szerepben hasznosíthatja a kreativitását, és ritkábban kerülhet a szélről a kapu elé. De ha ő nem is szerez idén 30-40 gólt, amíg ez megoszlik a középpályások között, addig nincs gond – mondta Barnes.

Az Egyesült Államokban túrázó Liverpool következő edzőmeccse a Premier League-rivális Arsenal  elleni lesz, magyar idő szerint csütörtökre virradó éjszaka (1.30-tól).

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Az alábbi videót a YouTube-on nézheted meg:

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás