„Jól leszek, jól leszek!” – Szoboszlai Dominik mindenkit megnyugtatott a sérüléséről

Szoboszlai Dominik ráijesztett az országra, de elmondása szerint csak óvatosságból kért cserét. Ígéri, hogy a Svájc elleni Eb-rajtra rendbejön.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.06.08.
Módosítva: 2024.06.08.
Szoboszlai Dominik válogatott foci Eb 2024 sérülés

Elkeseredett arckifejezéssel és bekötött combbal sétált le a pályáról Szoboszlai Dominik a magyar válogatott Európa-bajnoki főpróbájának 57. percében. Az Izrael elleni, debreceni 3-0-s felkészülési meccsen kényszerűségből lecserélt csapatkapitány ezzel a frászt hozta mindenkire. Kivált, hogy Liverpoolban januártól bajlódott a combhajlító izmával, nem beszélve arról, hogy annak idején sérülés miatt kellett kihagynia a 2021-es, részben budapesti Eb-t. Most azonban a lefújás után mindenkit megnyugtatott: rendbe jön a jövő szombati, Svájc elleni rajtra.

Szoboszlai Dominik elmondása szerint csak óvatosságból kért cserét
Szoboszlai Dominik elmondása szerint csak óvatosságból kért cserét (Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet)

Jól leszek, jól leszek! Éreztem, hogy kicsit beállt a lábam, úgyhogy nem akartam most tovább csinálni. Inkább ésszel megoldottam, minthogy rizikót vállaljak

– nyilatkozta Szoboszlai az M4 Sport adásában arról, hogy ápolást kért, majd lecserélte őt Marco Rossi szövetségi kapitány.

 „Nagyon jól kezdtünk, az első félidő kifejezetten jó volt. A második eleje kicsit nyögvenyelős volt, a végét pedig nem is láttam, mert bementem, de úgy gondolom, elég stabilan tartottuk a labdát, az izraelieknek nem nagyon voltak helyzeteik. Úgyhogy jó volt így, utolsó meccsre!”

Most a legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen jövő hét szombatra! Ezt nem csak magamra értem, hanem mindenki másra is.

„Aztán meglátjuk. Úgy gondolom, mentálisan, testileg és taktikailag is felkészültünk” – értékelt Szoboszlai Dominik.

A magyar válogatott Eb-csoportmeccsei:

Június 15., 15.00 (Köln):    Magyarország–Svájc

Június 19., 18.00 (Stuttgart):    Németország–Magyarország

Június 23., 21.00 (Stuttgart):    Skócia–Magyarország

(Az első és második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut a nyolcaddöntőkbe.)

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás