Varga-show és Szoboszlai-sokk: vezéráldozattal hangolt az Eb-re a magyar válogatott

Varga Barnabásék belejöttek: 11 perc alatt 3 gólt szereztek. Csak Szoboszlai Dominik ijesztő sérülése ne lett volna!



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.06.08.
Módosítva: 2024.06.08.
Varga Barnabás válogatott Sallai Roland foci Eb 2024 Marco Rossi

Egy héttel az első Európa-bajnoki csoportmeccse előtt a magyar labdarúgó-válogatott Debrecenben, 20 ezres telt ház előtt 3-0-ra legyőzte Izraelt. A mieink már a mérkőzés első negyedében teljesítették Marco Rossi szövetségi kapitány minden előzetes kívánságát: az olasz-magyar szakvezető pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: azt várja, hogy focistái megtalálják a góllövő cipőjüket, győzzenek és meggyőzzék saját magukat is az erejükről, feltankoljanak némi eufóriával és önbizalommal. Így is lett!

Gólok és gólpasszok: Sallai és a duplázó Varga (jobbra) parádéztak elöl
Sallai és Varga (jobbra) az első félidőben 11 perc alatt hozta össze 3 gólt (Fotó: Ladoczki Balazs / Origo)

A főpróbául szolgáló felkészülési mérkőzésen Szoboszlai Dominikék ugyanúgy nagy helyzetekkel kezdtek, mint kedden Írországban –, de most sokkal jobban céloztak. A dublini szenvedése után egyszeriben magára talált Varga Barnabás már a 6. percben látványos mozdulattal lőtt a lécre, majd a 11. percben a Fradi-csatár gólpasszt fejelt Sallai Rolandnak (1-0). 

A 19. percben aztán már Varga küldte közelről a kapuba Bolla Bengedúz asszisztját (2-0), a 22. percben pedig máris folytatódott a Varga-show: ekkor Sallai beadását fejelte a hálóba (3-0).

Felkészülési mérkőzés

Magyarország–Izrael 3-0 (3-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20.000 néző.

Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, 46.), Orbán, Szalai – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, 46.), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga (Ádám, 57.).

A második félidőben Rossi több cserével is belenyúlt a csapatba, ezek közül Szoboszlai kényszerű lehívása hozta a frászt a szurkolókra: a válogatott vezérét és csapatkapitánya fájós combja miatt, azt bekötve, komor arccal ment le a pályáról. Remélhetőleg csak az óvatosság diktálta a lecserélését, és nincs nagyobb baj!

A folytatásban az eredmény már nem változott (a csereként beállt Nagy Zsolt kapufájánál jártunk a legközelebb az újabb gólhoz). 

A Rossi-csapat legközelebb már az Eb első csoportfordulójában játszik Svájc ellen (jövő szombat, 15.00, Köln, tv: M4 Sport).

A magyar válogatott Eb-csoportmeccsei:

Június 15., 15.00 (Köln):    Magyarország–Svájc

Június 19., 18.00 (Stuttgart):    Németország–Magyarország

Június 23., 21.00 (Stuttgart):    Skócia–Magyarország

(Az első és második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut a nyolcaddöntőkbe.)

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás