„Hálás vagyok mindenért” – Szoboszlai Amerikában régi ismerősökkel találkozott

Válogatottbeli csapattársa és gyerekkori mentora is Philadelphiában van. Szoboszai Dominik ismerős arcokkal futott össze Amerikában.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.31.
Szoboszlai Dominik Gazdag Dániel Philadelphia liverpool

A spanyol Real Betis legyőzése (1-0) után az angol rivális Arsenal az Egyesült Államokban túrázó Liverpool következő ellenfele. A magyar idő szerint csütörtökre virradó éjjeli (1.30-tól) felkészülési meccset a philadelphiai Lincoln Financial Field amerikaifutball-stadionban (az NFL-es Philadelphia Eagles otthonában) rendezik. Előzőleg ugyan az Ágyúsok készültek a helyi „soccer” csapat, a Philadelphia Union pályáján, de Szoboszlai Dominik két régi ismerősével is találkozhatott Phillyben.

Szoboszlai Dominik válogatottbeli csapattársával és régi salzburgi mentorával is találkozik Philadelphiában
Szoboszlai Dominik válogatottbeli csapattársával és régi salzburgi mentorával is találkozik Philadelphiában Fotó: AFP

Az észak-amerikai profiligában (MLS) futballozó Gazdag Dániel – aki középpályás létére három év alatt már az Union gólrekordere lett – pár hete még az Európa-bajnokságon, a magyar válogatottban szerepelt együtt a csapatkapitány Szoboszlaival. 

– Ő az első számú sztár Magyarországon. Lenyűgöző, hogy egy kis országból indulva olyan nagy klubban játszhat, mint a Liverpool – mondta Szobóról a honfitárs, aki természetesen a lelátón lesz az angol csapatok meccsén, így egy rövid találkozás erejéig újra összefut majd a két barát.

Szoboszlai Dominik viszontláthatja a mentorát

Az amerikai klub német sportigazgatójával, Ernst Tannerrel ellenben régebben találkozhatott a 23 éves magyar Liverpool-sztár. Az 57 éves szakember immár hat éve dolgozik az Unionnál (2022-ben az év sportigazgatójának is megválasztották a ligában), előtte viszont hat évig az osztrák Red Bull Salzburgnál vezette az utánpótlásképzést. Szoboszlai még csak 15 éves volt, amikor Tanner szerződtette őt, és már akkor megjósolta, hogy a magyar tehetségből európai klasszis válhat.

Ő volt az, aki elindított ezen az úton. Ezért továbbra is hálás vagyok neki mindenért

– mondta róla Szoboszlai Amerikában.

Tanner nagyra értékelte a kedves szavakat.

– Ez is visszaigazolja azt, amit tettünk. Ez is azt mutatja, hogy nagyon jó embereket választottunk ki, akik máig emlékeznek a mentoraikra. A mai világban már ritka az ilyen, de sokat jelent. Amikor megnéztük őt nálunk, egyszerűen hihetetlen volt. Egy kis helyi utánpótlásklubból jött a maga technikai adottságaival. De valószínűleg az elhivatottsága tette azzá a nagy játékossá, ami most – emlékezett most vissza Tanner a fiatal Szoboszlaira.

Tanner Szoboszlai mellett olyan későbbi sztárok fejlődését egyengette, mint például a brazil Roberto Firmino (korábban: Liverpool), a szenegáli Sadio Mané (korábban: Liverpool, Bayern München) vagy éppen az osztrák David Alaba (Real Madrid, korábban: Bayern).

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás