Nem lenne maradéktalan öröm, Sallai Roland váratlan helyre kerülhet

Nem várt helyre kerülhet a magyar labdarúgó-válogatott kulcsjátékosa. Sallai Rolandért a török Galatasaray jelentkezett be. A klub erősebb választás lenne a Freiburgnál, azonban a bajnokság színvonala nem vetekszik a Bundesligával.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.12.
Galatasaray Sallai Roland Freiburg átigazolás Törökország

Sallai Roland tavaly alapembere volt a Freiburgnak és játékpercek alapján (1852) az eddigi legaktívabb Bundesligás szezonja volt. Ezt nyáron sikerült megfejelnie egy remek Európa-bajnoki teljesítménnyel. Annak ellenére, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak nem sikerült a továbbjutás, Sallai rendre nagy veszélyt okozott a széleken, a csapatnak ő volt a legjobbja. Szerződése jövő nyáron lejár, de már idén nyitott lenne a feljebb lépésre, nemrég pedig új kérője akadt.

Sallai Roland
Sallai Roland iránt a Galatasaray érdeklődik Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A legújabb jelentkező a 24-szeres török bajnok Galatasaray. A Csakfoci szemléje szerint a klub vezetőedzőjének, Okan Buruknak külön kérése volt a vezetőség felé a 27 éves futballista szerződtetése. Amennyiben megtörténne a váltás, Sallai vélhetően a balszélen kapna lehetőség, mivel könnyen lehet, hogy a csapat Kerem Aktürkoğlutól és Wilfried Zahától is megválik. A jobb oldalon sok a rivális, Baris Yilmas, Hakim Ziyech, Yunus Akgün és Yusuf Demir is ebben a pozícióban játszik.

A Galatasaray Törökország legsikeresebb csapata, szurkolótábora rendkívül szenvedélyes. A regnáló bajnok két nagy városi riválisa, a Fenerbahce és a Besiktas nem akármilyen hangulatú derbiket játszik egymással. A bajnoki verseny idén nagyon szoros lehet, a Fenerbahce José Mourinhóval a kispadon támad, az elmúlt években gyengébben teljesítő Besiktas pedig a többszörös olasz gólkirállyal, Ciro Immobilével a csatársorban nagyon komolyan gondolja a bajnoki álmokat, a Szuperkupa döntőben 5-0-ra kiütötte a Galatasarayt.

Sallai Roland nehéz választás elé kerül

A Galatasaray a tavalyi bajnoki címe után kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája-csoportkörébe, így Sallai életében először a legnagyobb európai klubsorozatban is bizonyíthatna. Ugyanakkor hiába a BL és a patinás riválisok, a török bajnokság színvonala általánosságban jócskán elmarad a Bundesligától, emellett tavaly egészen elképesztő botrányok „tarkították” a ligát (bírót megütő klubelnök, idő előtt levonuló csapat). Szalai Attila hiába volt kiemelkedő a Fenerbahcénál, a Bundesligában nagyon nem tudta tavaly megtalálni a helyét.

Sallai számára tehát sok a pro és a kontra érv is a Galatasaray kapcsán. Értékét 15 millió euróra (5,8 milliárd forint) becsüli a Transfermarkt, a Freiburg ennyiért már hajlandó lenne eladni.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás