Szuper hírt kapott Marco Rossi: a válogatott csatára teljesítette régi kérését

Jókora csúszással, de megszívlelte a kapitány tanácsát a légiós focista: otthagyta a Hamburg kispadját. Németh András az Eb-n is szerepelhetett volna, ha gyorsabb.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.08.24.
Németh András Hamburg Münster magyar válogatott Marco Rossi

A Hamburger SV egy évre kölcsönadta Németh Andrást a szintén a német labdarúgó-másodosztályban szereplő Preussen Münster csapatának. Ott minden bizonnyal több játéklehetőségre számíthat, mint eddig, így újra bizonyíthatja Marco Rossi szövetségi kapitánynak, hogy helye van a magyar válogatott keretében.

Németh András (jobbra) legutóbb tavaly novemberben kapott esélyt Marco Rossitól a válogatott Eb-selejtezőin
Németh András (jobbra) legutóbb tavaly novemberben kapott esélyt Marco Rossitól a válogatott Eb-selejtezőin (Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport)

A Rossinál góllal debütált Németh András előző szezonja gyengén sikerült Hamburgban, a kapitány ki is hagyta őt az Európa-bajnokságra összehívott keretéből. Sőt, újságírói kérdésre válaszolva „üzent” is a 21 éves, 4-szeres válogatott csatárnak:

„Novemberben mondtam neki, hagyja ott a Hamburgot, mert nem fog játszani. Nem tudom, miért nem történt meg, nekem kényelmi megoldásnak tűnik ez. Amikor lehetőséget kapott, akkor sem tudott jó teljesítményt nyújtani. Azóta beszéltem az új ügynökével, hogy hallgassák meg a tanácsomat, mert nem véletlenül mondtam, hogy szüksége lenne klubváltásra. Ha megfogadta volna a tanácsomat, lehet, hogy most a keret tagja lenne, mert a lehetőség megvan benne, de valami hiányzik belőle, hogy a következő szintre lépjen” – ütött meg májusban kemény hangot Marco Rossi a korábban már Szalai Ádám utódjaként emlegetett tehetséggel kapcsolatban.

Németh most végre hallgatott a kapitányra.

„András tökéletesen illik a csapatunkba, azonnal hasznos tagja lehet” – mondta róla most új klubja sportigazgatója, Ole Kittner, aki kiemelte: ez az átigazolás mindenki számára előnyös.

Németh András útja visszavezet Hamburgba

Németh András tehetségét jelzi, hogy Hamburgban sem mondanak le róla végleg, sőt!

„Most megkaphatja a fejlődéséhez szükséges játéklehetőséget, hogy aztán megerősödve folytathassa nálunk az útját” – nyilatkozta a HSV szakmai vezetője, Claus Costa.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás