Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, így változott a csapata az EB óta

A magyar labdarúgó-válogatott ezen a nyáron újfent megmutathatta magát az Európa-bajnokságon. Marco Rossi csapatából azóta több játékos is klubot váltott. Lapunk megnézte, hogy megy a beilleszkedés az új környezetben.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.24.
Marco Rossi átigazolás nyár magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott ugyan nem jutott tovább az Európa-bajnoki csoportjából, azonban a kontinenstorna jó alkalmat kínált arra, hogy Marco Rossi játékosai megmutassák magukat a nagyvilágnak és növeljék ázsiójukat. Ezen a nyáron eddig öt olyan magyar válogatott futballista váltott klubot, aki az Eb-n szerepelt, lapunk megnézte, hogy megy a beilleszkedés az új környezetben.

Bolla Bendegúz, Marco Rossi
Bolla Bendegúz rögtön alapember lett Ausztriában Fotó: AFP

A legfrissebb átigazolás Szappanos Péter nevéhez fűződik. A 33 esztendős kapus a tavalyi NB I-es ezüstérmes és MOL Magyar Kupa-győztes Paksot hagyta ott a szaúdi Al-Fateh kedvéért. Az egyszeres szaúdi bajnok az előző kiírásban a hetedik helyen végzett a ligában, ami a keret kvalitásait illetően remek eredmény. Szappanos alig a bemutatása után néhány órával már pályára is lépett új csapatában. A debütálás azonban nem sikerült jól, az Al-Fateh a nyitófordulóban 3-0-ra kikapott az Al-Qadisiyától. Szappanos anyagilag mindenképpen jól járt a szaúdi együttessel, amely első számú kapusként számít majd rá. A bajnokságban pedig olyan világklasszisok játszanak, mint Cristiano Ronaldo vagy Karim Benzema.

Bolla Bendegúz papíron ugyan három évig a Premier League-ben szereplő Wolverhampton játékosa volt, a klub azonban folyamatosan kölcsönadta, idén nyáron pedig végleg elköszönt tőle. A befutó a Rapid Wien lett, az osztrák élcsapat pedig rögtön a kezdőcsapatba jelölte Bollát. Első meccsén ugyan a kiállítás sorsára jutott, a bizalom azonban így is töretlen felé. Hat tétmérkőzéséből a kiállítást leszámítva mindegyiket végigjátszotta, a klub ez idő alatt négy győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget szerzett. A 24 éves jobbhátvéd egyértelműen jól váltott, és arra is esélye van még, hogy szeptembertől az Európa-liga csoportkörében bizonyítson.

Nagy Ádám tavaly epizódszereplő lett a Pisában az olasz másodosztályban, élen a Spezia vette kölcsön és dobott neki mentőövet. Ott újra játékba lendült, a nyáron pedig eldőlt, a korábbi élvonalbeli csapat végleg szerződteti. A 29 éves középpályásnak múlt héten kezdődött a bajnokság, első összecsapását pedig rögtön végigjátszotta, pont a Pisa ellen.

Csoboth Kevin Skócia ellen hőssé vált, a ráadásul utolsó pillanataiban ugyanis győztes gólt szerzett. Neki nagyon jól jött az Eb, ugyanis ezt követően sok helyről keresték, végül a svájci élcsapat, a St. Gallen lett a befutó. A 24 éves szélső ezzel az NB I-nél erősebben jegyzett bajnokságba került, valamint a nemzetközi kupasorozatba is belekóstolt. Eddig három összecsapáson lépett pályára, mindannyiszor csereként, ebből kétszer a Konferencialigában bizonyíthatott.

Ádám Martin szintén felkapott lett az Eb-n, ám ő a trollok áldozata lett, akik a fizikumán és a nagy szakállán élcelődtek. A támadó rendre jól szállt be csereként a csoportmérkőzések során, ám klubjának, az Ulszannak így sem kellett és kontraktust bontott vele. Az új székhely Görögország lett, a 29 éves támadót az Aszterasz Tripolisz szerződtette három évre. Ádám az egyetlen felkészülési találkozóján rögtön betalált, a bajnokságban pedig kezdett a Panathinaikosz ellen, vele a sorban pedig a középcsapat idegenben győzte le 1-0-ra a liga egyik nagy esélyesét.

Marco Rossi bizakodhat

Marco Rossi tehát dörzsölheti a tenyerét, ugyanis eddig a klubot váltott futballistái játékban vannak, illetve összességében erősebb bajnokságokban bizonyíthatnak. A magyar labdarúgó-válogatott legközelebb szeptember 7-én, Németország ellen játszik a Nemzetek Ligájában, ezt követi szeptember 10-én egy hazai összecsapás Bosznia-Hercegovinával szemben.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás