Marco Rossinak súlyos döntést kell hoznia, ez lehet a nagy változás

A magyar labdarúgó-válogatott hamarosan újra pályára lép, szeptembertől a Nemzetek Ligájában szerepel majd. Marco Rossi szövetségi kapitány a hírek szerint változtatásokat eszközöl a sorozatra, a kulcs a védelem közepe lehet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.20.
Módosítva: 2024.08.20.
Marco Rossi Balogh Botond Dárdai Márton védelem magyar labdarúgó-válogatott

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az elmúlt években keveset változtatott a kezdőcsapatán. A nyári Európa-bajnokság azonban megmutatta, hogy itt lenne az ideje az olasz szakembernek némi vérfrissítést végrehajtania a kereten.

Marco Rossi
Marco Rossi a védelem közepét variálhatja át a magyar válogatottban Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet

Gálhidi György, aki edzőként dolgozott Rossival egy időben a Honvédnál, és a mai napig tartja vele a kapcsolatot, a napokban elárulta, a szövetségi kapitány készen áll változtatni a hamarosan rajtoló Nemzetek Ligájára.

„Abban is biztos vagyok, hogy az Eb láttán levon majd néhány tanulságot. Egy-két csalódás nehezen érinthette, és ha a válogatottnál soha nem is lehet szó próbálgatásról, de egy-két újdonságra biztosan számíthatunk tőle már a Nemzetek Ligája-meccseken. Legyen szó pár új arcról és új taktikai húzásokról, például a pontrúgásoknál, támadásban és védekezésben egyaránt” – nyilatkozta a Ripostnak Gálhidi György.

A legtöbb pozícióba nem igazán tudna belenyúlni Rossi, ellenben a védelem közepe kicserélődhet szeptembertől. Willi Orbán helye biztosnak tűnik, aki bár nem játszott jól az Eb-n, de így is a csapat egyik vezére, illetve az RB Leipzignél is rendszeres játéklehetőséghez jut. Mellette eddig Lang Ádám és Szalai Attila játszott a nemzeti csapatban, a léc azonban mindkettőjük fölött rezeg. Előbbi az új idényben mindössze 10 percet játszott négy tétmérkőzés alatt az Omonia Nicosiában, 31 éves kora miatt pedig Rossi már nem feltétlenül vele képzeli el a hosszú távú jövőt. Szalai hiába akar megküzdeni a helyéért a Hoffenheimben, Pellegrino Matarazzo vezetőedző egyáltalán nem számol vele, és szeretne túladni rajta a nyáron. A játékhiány pedig az Eb-n alaposan meglátszott a 26 éves futballistán.

Kik lehetnek Marco Rossi új emberei?

Rossi a Svájc elleni Eb-vereséget követően úgy döntött, hogy Németország és Skócia ellen Dárdai Mártonnak szavaz bizalmat Szalai helyén. A középhátvéd élt is a lehetőséggel és mindkét alkalommal jó teljesítménnyel rukkolt elő. A 22 éves középhátvéd a Herthával kezd újra játékba lendülni, de könnyen lehet, hogy az élvonalban bizonyíthat, az Augsburg ugyanis érdeklődik iránta.

Langot a tavaly már kipróbált, szintén biztatóan debütáló Balogh Botond pótolhatja. A 22 éves futballista ugyan ott volt az Eb-n, de sérülés miatt nem játszott. Az azóta egészséges Baloghra már a felkészülési szezonban is komolyan számított a Parma, az olasz élvonalba visszajutott klub pedig mind a kupában, mind pedig a bajnokságban a kezdőbe jelölte. Balogh már tavaly megmutatta, hogy tökéletesen beleillik Rossi három belsővédős rendszerébe, így Langnak tökéletes alternatívája lenne.

A magyar labdarúgó-válogatott először szeptember 7-én, Németország ellen játszik a Nemzetek Ligájában, ezt követi szeptember 10-én egy hazai összecsapás Bosznia-Hercegovinával szemben.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás