Újabb pofon a Liverpoolnak, megint keresztbe tett a rivális

Az angol sztárcsapat ugyan az eredmények alapján remek felkészülési szezont zárt, de még mindig nem jelentett be új érkezőt az átigazolási időszakban. Jelöltekből nincs hiány, azonban a Liverpool két nevet már lehúzhat a listájáról köszönhetően a riválisainak.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.12.
Liverpool Pedro Neto átigazolás Chelsea

A Liverpool szurkolói az elmúlt hetek eredményei alapján bizakodhatnak a hamarosan rajtoló új szezonban. Az Egyesült Államokban sikerült a Betist (1-0), az Arsenalt (2-1) és a Manchester Unitedet (3-0) is legyőzne. Ezt múlt vasárnap már az Anfield Roadon követte egy 4-1-es Sevilla elleni siker, pár órával később pedig a Las Palmasszal ért egy 0-0-s döntetlent. Az egyetlen vereség a Preston North ellen született (0-1), ám az a találkozó zárt kapuk mögött, a Pool edzőpályáján zajlott. A csapat eddig jól muzsikál Arne Slottal, ellenben új érkezővel még mindig nem bővült az együttes.

Liverpool
A Liverpool továbbra sem jelentett be új érkezőt Fotó: AFP

A kölcsönből visszatért Sepp van den Bergre és Fábio Carvalhóra egyelőre számít a holland szakember, a vezetőség viszont kivár az utolsó pillanatig, ami miatt a szurkolók egyre feszültebbek. A Liverpoolnak ugyan szép kívánságlistája van, ám a lassúság következtében most már két jelöltet is elvesztett.

Slot a kezdetben szerette volna a védelem közepét megerősíteni és egy labdabiztos, gyors bekket keresett a csapatba. Riccardo Calafiori felkeltette az érdeklődését. A 22 éves futballista szenzációs teljesítményt nyújtott a Bajnokok Ligája-csoportkört kiharcoló Bolognában, az olasz válogatottnak pedig az egyik, hanem a legjobbja volt az Európa-bajnokságon. A rivális Arsenal azonban gyorsabbnak bizonyult, és 45 millió euróért (17,5 milliárd forint) öt évre szerződtette.

Újabb pofont kapott a Liverpool

A holland szakember másik nagy kívánsága egy szélső igazolása. Először Kubo Takefuszáról lehetett hallani, ám egyre inkább úgy néz ki, hogy a japán válogatott marad a Real Sociedadnál. A Pool így ráfordult a Wolverhampton portugál válogatottjára, Pedro Netóra. A 24 éves játékos mindkét oldalon bevethető és remek alternatívaként szolgálna Mohamed Szalah és Luis Díaz tehermentesítésére. Az idén is nagyon aktív Chelsea azonban lépett, és 60 millió euróért (23 milliárd forint) elhappolta a Liverpool orra elől az Olasz Kupa-győztest.

A Pool számára augusztus 17-én, szombaton az Ipswich ellen kezdődik a Premier League, és továbbra sincs új igazolása a klubnak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás