Káosz az olimpián; senki sincs biztonságban

A 2024-es párizsi olimpián több helyszín is balesetveszélyes. Ezek voltak a Metropol legolvasottabb sport témájú cikkei a héten.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.08.04.
Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024

A Szajna mellett Párizs utcái is veszélyesek a 2024-es olimpián. A triatlon káoszba fulladt, mivel az eső áztatta Párizs utcái több áldozatot is követeltek. A sportolók küzdöttek azért, hogy kerékpárjukat függőlegesen tartsák, miközben végigszáguldoztak a francia főváros legismertebb utcáin – köztük a Champs Élysées macskakövein. 

Fotó: David Goldman

Kétséges volt, hogy az eseményt megtartják-e egyáltalán, mivel a férfiak versenyét kedden elhalasztották. A tesztek után azonban a Szajna szennyezettségi szintjét biztonságosnak ítélték a szerdai női versenyhez.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el. 

Ha már triatlon. Nagyon rosszul lett Tyler Mislawchuk kanadai triatlonista, miután átlépte a célvonalat a párizsi olimpián. A kilencedik helyen végzett, de néhány pillanattal azután, hogy befejezte a fárasztó versenyt, amely 1,5 kilométer úszást a Szajnában, 40 kilométer kerékpározást és 10 kilométer futást tartalmazott, elkezdett hányni. A jelenetet még a tévékamerák is rögzítették. 

A triatlon versenyeket beárnyékolta a Szajna rossz vízminősége Fotó: Yoan Valat

A felvételeken jól látható volt, hogy számos más sportoló is rosszul lett, többen is a földre feküdtek és nehezen kaptak levegőt.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

Luana Alonso paraguayi úszó 20 éves kora ellenére már a második olimpiáján vesz részt. A sportolónő a 100 méteres pillangóúszásban szeretett volna a döntőbe kerülni, de végül kiesett az előfutamban. Alonso ezt követően hosszú üzenetben jelentette be, hogy visszavonult az úszástól.

Luana Alonso mindössze 20 évesen visszavonult az úszástól Fotó: AFP

„Kavarognak bennem az érzelmek, mert ez volt az utolsó versenyem, visszavonulok az úszástól. Oly régóta, 18 éve úszom, ez idő alatt annyi mindent kaptam, de sajnos úgy döntöttem, hogy abbahagyom. Azonban örülök, hogy itt az olimpián úszhattam utoljára” – kezdte Luana Alonso.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás