„Úgy érzem, én más vagyok” – Dárdai legkisebb fia akár magyar válogatott is lehet

Dárdai Pál legkisebb fia már gőzerővel készül a Wolfsburggal a hamarosan rajtoló új szezonra. Dárdai Bence a klub honlapján nyilatkozott a testvéreivel való kapcsolatáról, illetve a magyar válogatottsági terveiről.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.14.
Módosítva: 2024.08.14.
Dárdai Bence válogatott Bundesliga Wolfsburg Magyarország

Dárdai Bence gyerekkorától kezdve a Herthával készült, és a berlini csapatnál vált profi, felnőtt futballistává. A 18 éves, német utánpótlás-válogatott tehetség azonban úgy döntött, hogy más utat választ, mint a szintén a klubnál lévő testvérei, Márton és Palkó, és csapatot váltott, az élvonalbeli Wolfsburg szerződtette.

Dárdai Bence
Dárdai Bence nem zárta ki a magyar válogatottban való szereplést Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai az eddigi öt felkészülési mérkőzésből négyen is pályára lépett, hamarosan pedig Bundesliga-tapasztalatra tehet szert. A támadó középpályás eddig 16 alkalommal játszott a korosztályos német válogatottakban, ám a klub honlapjának adott interjújában elárulta, nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy felnőttként magyar színekben szerepeljen.

Dárdai Bence nem siet

Még van időm döntést hozni a felnőttválogatottságról, mert még fiatal vagyok, és sokáig játszhatok az U-válogatottakban. Ha eljön az ideje, dönteni fogok az egyik vagy másik nemzet mellett

– jelentette ki Dárdai Bence, az interjút a Magyar Nemzet szemlézte. A legkisebb Dárdai azt is elárulta, hogy hol szokott pihenni Magyarországon, illetve hogy milyen a kapcsolata a testvéreivel.

„Magyarországon van egy nyaralónk a Balatonnál, és szinte minden évben ott nyaralunk. Nagyon szép a tó, és mindig jól érezzük magunkat ott. A kapcsolat szinte minden nap megvan a családommal, akár az édesanyámmal beszélek telefonon, akár a bátyáimmal váltunk üzeneteket. Természetesen beszélünk a meccsekről is, és arról, éppen hogyan állunk a focival.”

Úgy érzem, én más vagyok, mint a testvéreim. Egyszerűen szeretném a saját utamat járni, és megnézni, hova vezet.

A középső, illetve a legnagyobb Dárdai fivér, Márton és Palkó továbbra is a Hertha futballistái, felnőttként pedig mindketten a magyar válogatottat választották annak ellenére, hogy az utánpótlásban még a németeket segítették.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás