„Kitettem a szívem a klubért” – Dárdai megható szavakkal búcsúzott el a Herthától

Dárdai Pál legkisebb fia, Bence elhagyja nevelőegyesületét. A német élvonalbeli Wolfsburghoz igazoló tehetséget eddig minden a berlini klubhoz kötötte.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.05.23.
DÁRDAI BENCE Dárdai Pál Hertha Wolfsburg sportfogadás

Tavaly nyáron világszenzációt jelentett, hogy a kiesés után újjászerveződő Hertha BSC német másodosztályú labdarúgócsapatának magyar edzője, Dárdai Pál keretében tudhatta mindhárom fiát. Most, a szezon végeztével erősen megcsappanni látszik a Hertha-öltözőre jutó Dárdaik száma. A legifjabb, Dárdai Bence már el is búcsúzott.

Dárdai Bence fájó szívvel hagyja ott a Herthát
Dárdai Bence fájó szívvel hagyja ott a Herthát (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

„Életem kétharmadában büszkén hordtam a kék-fehér mezt. Mindig kitettem a szívem a klubért. Aki ismer, tudja, hogy ez a lépés nem könnyű számomra. Berlin az otthonom, és a Hertha BSC az a klub, amelynek itt mindent köszönhetek” – üzente Dárdai Bence.

A vezetőedzői posztról búcsúzó Dárdai Pál középső fia, Dárdai Márton már 2020-tól a Hertha első csapatában játszott (őt is több Bundesliga-csapat csábítja). Bátyja, Dárdai Palkó tavaly tért vissza 2,5 évnyi NB I-es (Fehérvár) szereplésből. Öccsüket, Bencét pedig az utánpótlásból emelte ki az edző-apa, miután éppen Budapesten nyert U17-es Európa-bajnoki címet a német korosztályos válogatott erősségeként. Apjához hasonlóan az ő szerződése is lejár, így a tehetős Bundesliga-középcsapat Wolfsburg ingyen szerezte meg a játékjogát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás