Százmilliókért csábították el Dárdai Pál legkisebb fiát: ezért engedte el a mamája





Újabb részletek derültek ki Dárdai Bence álomszerződéséről. A Herthának esélye sem volt versenyezni a dúsgazdag Wolfsburg ajánlatcsomagjával.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.14.
DÁRDAI BENCE Dárdai Pál Hertha Wolfsburg sportfogadás

Német lapértesülések szerint Dárdai Bence már aláírta ötéves szerződését a német Bundesliga-élvonalban szereplő Wolfsburgnál. A minden bizonnyal a másodosztályban ragadó Hertha 18 éves tehetségét hiába próbálta megtartani nevelőegyesülete, nem marad apja és két bátyja csapatánál. Az anyagi gondokkal küzdő Dárdai-klub képtelen volt versenyre kelni a tehetős kérővel.

Dárdai Bence nyáron otthagyja a családi otthont, illetve apja és két bátyja csapatát
Dárdai Bence nyáron otthagyja a családi otthont, illetve apja és két bátyja csapatát (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

A német korosztályos válogatott erősségeként U17-es Európa-bajnok támadó középpályás távozása duplán veszteség a berlinieknek. Nem elég, hogy a fiatalokra bátran építő Dárdai Pál vezetőedzőként elveszíti a jövő egyik nagy ígéretét (apaként pedig az utolsó, még otthon lakó gyerekét), ráadásul legkisebb fia nyáron lejáró kontraktusa miatt csak „aprópénzt” jelentő nevelési költségtérítést fizet érte a Volkswagen-gyár klubja. 

A berlini újságok szerint néhány tízezer, legfeljebb 200 ezer eurót (79 millió forint) kap a Hertha a máris 10-szer annyira taksált tehetségért. Az ő markát viszont annál több pénz üti a „Farkasoknál”! Berlinben is igyekeztek volna jól megfizetni, de a wolfsburgi ajánlattal nem versenyezhettek: ott – a sportszakmai előrelépés mellett – évente több százmillió forintnak megfelelő fizetés várja. Sőt, a B.Z. értesülése szerint hasonló nagyságrendű (euróban kifejezve „magas hatszámjegyű”, tehát valamivel 400 millió forint alatti) aláírási pénzzel is gazdagodik.

A szintén berlini Kurier további részletekkel szolgált a legifjabb Dárdai fiú klubváltásáról. Bence már tavaly nyáron is szívesen előrelépett volna az élvonalból kiesett Herthából az őt csábító Borussia Mönchengladbachhoz, de akkor – 17 éves létére – az édesanyja kérésére Berlinben maradt. A lap szerint Dárdai Mónika ragaszkodott ahhoz, hogy a legkisebb fia a szülői házban maradjon, amíg leérettségizik. Ez idén esedékes, ráadásul a német fővároshoz sokkal közelebbi Wolfsburgból vonattal akár 54 perc alatt hazaér.

Dárdai Bence ősszel kilenc tétmeccsen egy gólpasszig (a győzelmet hozott a feljutásért küzdő Kiel vendégeként) jutott a Hertha felnőttcsapatában. Októberben bokasérülést szenvedett, azóta apja nem számíthatott rá, és ezért maradt le a német ifiválogatott decemberben megnyert U17-es világbajnoki címéről is.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás