„Inkább hátrány, nagyon nehéz” – Dárdai Pál legkisebb fia kipakolt az édesapjáról





Dárdai Bence a magánéletébe is bepillantást engedett. Beszélt többek között az apjáról, a tanulásról, a hobbijairól, a családban használt nyelv(ek)ről. Sőt, azt is elárulta, hogy Magzat az egyik beceneve a Herthában.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.01.14.
Módosítva: 2024.01.14.
DÁRDAI BENCE Dárdai Pál Hertha család

Dárdai Bence még csak 17 éves, de ősszel olyan teljesítményt nyújtott a Hertha felnőttcsapatában, hogy a szurkolók és a társak is nagyon várják vissza a pályára. Hát még édesapja, egyben edzője, Dárdai Pál, aki ebben a szezonban mindhárom fiát (öccsükön kívül a 21 éves Mártont és a 25 éves Palkót is) a játékosai között tudhatja. A november elején elszenvedett bokasérüléséből lábadozó támadó középpályás a drukkerek kérdéseire válaszolva bepillantást engedett a magánéletébe, és elárulta, milyen együtt dolgoznia apjával.

Dárdai Bence (középen, egy becserélésekor) szerint nagyon nehéz együtt dolgoznia edző-apjával (balra)
Dárdai Bence (középen, egy becserélésekor) szerint nagyon nehéz együtt dolgoznia edző-apjával (balra)       Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A berliniek magyar klubikonja korábban többször elmondta: ha valaki azt gondolná, hogy kivételez a fiaival, akkor nagyot téved. Ellenkezőleg! Ezt támasztja alá Dárdai Bence válasza is, amikor arról kérdezték tőle, előny vagy hátrány-e a családi kötelékük.

Inkább hátrány. Tudom, sokan másképpen gondolják, de nagyon nehéz 

– utalt arra a német U17-es válogatott erősségeként tavaly Európa-bajnoki címet nyert német-magyar tehetség, hogy apjuk többet követel tőlük, mint a többi focistától.

A Bild cikke alapján egyébként a legkisebb Dárdai fiú többek között elárulta, hogy ha minden jól alakul, a jövő héten óvatosan (egyelőre kerülve a párharcokat) beszállhat az edzésekbe. Miután apja nemcsak a sérülésével, hanem az iskolai kötelezettségeivel is magyarázta, hogy nem vitte magával Bencét a spanyolországi edzőtáborba, adódott a közelgő érettségijével kapcsolatos szurkolói kérdés is.

– Kitűnő nem lesz, de egész jól állok – árulta el az ifjú focista, hozzátéve: emelt szinten a sporttal és az angol nyelvvel foglalkozik, de a matematikán kívül minden tantárgyat kedvel.

A Dárdai Bencével folytatott kérdezz-felelek videója ide kattintva tekinthető meg a YouTube-on:

A jogosítvány megszerzésén is dolgozik, már csak az autópályán és a sötétben vezetés van hátra a vizsgafeladatai közül.

– Márton bátyámnak két autója van, utána talán vezethetem majd az egyiket – üzente talán fivérének.

A sztárklubok sorához csábított Dárdai Bencét arról is faggatták, hogy meghosszabbítja-e Berlinben a nyáron lejáró szerződését, vagy továbbáll.

– Először is arra koncentrálok, hogy rendbejöjjek... – adott rutinosan kitérő választ a legkomolyabban a Bundesliga-középcsapat Mönchengladbachnál szóba került, de apja szerint „világszerte 120 csapatnál” (a Juventustól az AC Milanon át az Ajaxig) figyelt labdarúgó.

Mint kiderült, egyik csapattársa, Deyovaisio Zeefuik nyilván a fiatalsága miatt Magzatnak becézi; ha választania kéne, inkább Német Kupát nyerne a Herthával az Olimpiai Stadionban, semmint visszajutna az élvonalba; a posztján Jude Bellingham (Real Madrid), Neymar (Al-Hilal) és Thomas Müller (Bayern München) a kedvencei; „egyértelműen” Cristiano Ronaldót csípi jobban Lionel Messinél; kedvenc hobbijai a darts (dobott már 180-ast is „tanúk előtt”) és a horgászás (eddigi rekordja egy 8-10 kilós hal kifogása); a szüleivel magyarul, a bátyjaival németül beszél.

Első focival kapcsolatos emlékei között pedig azt tartja számon, hogy édesanyjával, Dárdai Mónikával a Hertha-stadionba látogatva, kisgyerekként mennyire félt a klub kabalamedvéjétől, Herthinhótól.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás