Mi sem hisszük el, mi történt a legutóbbi spanyol-angol találkozón

Spanyolország után Anglia biztosította be a helyét az Európa-bajnokság fináléjában. A két csapat tétmérkőzésen szűk hat évvel ezelőtt találkozott egymással, akkor az angolok örülhettek a hármas sípszó után.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.11.
Spanyolország Anglia Eb-döntő foci Eb 2024 Raheem Sterling

Spanyolország kedden fordítani tudott Franciaország ellen, ezzel elsőként kvalifikálta magát az Európa-bajnokság döntőjébe. Szerdán hasonló forgatókönyv zajlott Anglia és Hollandia összecsapásán, annyi különbséggel, hogy itt Ollie Watkins a találkozó utolsó perceiben szerezte a mindent eldöntő gólt. A fináléba jutott két együttes az elmúlt években elkerülte egymást, legutóbbi összecsapásuk meglehetősen közönségszórakoztatóra sikeredett.

Spain v England - UEFA Nations League A
Hat évvel ezelőtt még Jonny és Raheem Sterling szerepelt a spanyol és az angol válogatottban Fotó: NurPhoto via AFP

2018 októberében a Nemzetek Ligájában találkozott egymással Spanyolország és Anglia, egészen pontosan Sevillában. Anglia az első félidőben szinte minden helyzetéből gólt lőtt, Raheem Sterling duplázott, rajta kívül pedig Marcus Rashford talált be. A második játékrészben aztán elkezdtek zárkózni a spanyolok, Paco Alcácer szépített, a hosszabbításban pedig Sergio Ramos szerzett gólt, az egyenlítés viszont már sikerült. A második félidőben Anglia egyáltalán nem próbálkozott kapura lövéssel.

Egészen döbbenetes, hogy közel hat év alatt mennyire megváltozott a két együttes kerete. A spanyolok akkori kezdőcsapata így nézett ki:

De Gea-Jonny, Nacho, Ramos, Alonso-Thiago, Busquets, Saul Niguez-Aspas, Rodrigo, Asensio

Ezzel szemben az angol kezdő is sokat változott:

Pickford-Trippier, Maguire, Gomez, Chilwell-Winks, Dier, Barkley-Sterling, Rashford-Kane

A spanyoloknál már csak Nacho, Alvaro Morata és Rodri tagja a válogatottnak, az angoloknál Pickford, Trippier és Kane mellett Trent Alexander-Arnold és Kyle Walker van ott Németországban.  Az akkori gólszerzők közül ma már senki sem válogatott. Gareth Southgate azóta is szövetségi kapitány az angoloknál, Luis Enrique helyett viszont ma már Luis de la Fuente dirigál a spanyoloknál.

A döntőt július 13-án, vasárnap este 21 órától (M4 Sport) rendezik Berlinben.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás