Drámai végjáték döntött az angol-holland elődöntőben

Anglia Hollandiával találkozott szerdán este Dortmundban a labdarúgó Európa-bajnokság második elődöntőjében.



Megosztás
Szerző: HWK
Létrehozva: 2024.07.10.
Módosítva: 2024.07.10.
foci Eb 2024 Anglia Hollandia

Az első félidő hetedik percében a hollandok meglepték az angolokat. Xavi Simons távolról eresztett meg egy parádés lövést, a labda a jobb felső sarokban kötött ki. Anglia tíz perccel később egyenlített, miután Felix Zwayer játékvezető utólag, a videóbíró javaslatára, vissza nézett egy esetet és úgy vélte, Dumfries rátartott Harry Kane lábára a lövése előtt. A büntetőt a sértett Kane végezte el, és a jobb alsó sarokba küldte.

RICE, Declan
Kőkemény csatát hozott az angol-holland elődöntő Fotó: Mohamed Meszara

A második félidőben sokáig nem esett gól, úgy tűnt, 1-1-re zárnak a felek, amikor a 91. percben a csereként beállt Watkins jobbról, 6 méterről, éles szögből, laposan a hosszú sarokba lőtt. Anglia drámai végjátékkal 2-1-re nyert, és bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe, ahol vasárnap, 21 órakor Spanyolországgal találkozik. 

Anglia az előző, 2021-es Eb-n is döntőt játszott, akkor hazai környezetben Londonban büntetőkkel kikapott Olaszországtól. Az angolok még soha nem nyerték meg az Európa-bajnokságot. Spanyolország 1964-ben, 2008-ban és 2012-ben aranyérmet nyert az Eb-n.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás