Győzött az igazi futball, hátrányból jutott a döntőbe Spanyolország

A 16 éves Lamine Yamal a legjobbkor szerezte meg első gólját a labdarúgó-Európa-bajnokságon. Spanyolország 2-1-re verte a franciákat, s bejutott az Eb-döntőbe.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.07.09.
Módosítva: 2024.07.09.
spanyol sikercsapat foci Eb 2024 francia

Az Európa-bajnokságok történetének két sikercsapata csapott össze egynással a müncheni elődöntőben, a spanyolok a negyedik, a franciák a harmadik aranyérmükre hajtanak a tornán. A meccs előtt a nagy kérdés az volt, a spanyolok látványos focija, vagy a franciák célfutballja arat-e majd sikert. A csapatok végül meglepték azokat, akik unalmas taktikázást vártak, ugyanis az első félidőben három gól is született. Randal Kolo Muani előbb megszerezte a gallok első akciógólját az Eb-n, de tévedett, aki azt hitte, hogy hátrányban megbénulnak a spanyolok. A 16 éves Lamine Yamal - aki szombaton ünnepli majd a 17. születésnapját - csodálatos lövéssel szerezte meg első Eb-gólját, mellyel ő lett a legfiatalabb gólszerző az Eb-ken. Dani Olmo lövése pedig ugyan Jules Kounde lábáról került a kapuba, a gólt a spanyol középpályásnak adták, aki sorozatban harmadik meccsén talált be.

Euro 2024: Spain - France
Yamal a tizenhatoson kívülről lőtt a kapuba Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A szünet után a harcos játék megmaradt, a gólok azonban elmaradtak, a franciák nem tudtak egyenlíteni. A látottak alapján igazságos eredmény született, a spanyolok játékáról pedig mindent elmond, hogy csak a kieséses szakasz három meccsén már 8 gólt szereztek. A vasárnapi, berlini döntőben pedig Anglia, vagy Hollandia ellen szerezhetik meg az Európa-bajnoki aranyat.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás