Mesterhármas és fieszta a BL-ben, a Fradi újra főtáblás lesz

Hamar eldőlt, hogy a walesi The New Saints valóban esélytelen a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A Fradi 5-0-ra verte riválisát.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.07.23.
Módosítva: 2024.07.23.
Ferencváros főtáblás Fradi

Az elmúlt évek sikeres nemzetközi szereplésének köszönhetően rögtön sorsdöntő meccsel kezdte a Ferencváros focicsapata a Bajnokok Ligája selejtezősorozatát. Sorozatban öt főtáblás és két tavaszi szereplés azt eredményezte, hogy ha a Fradi kiüti a walesi The New Saints együttesét, akkor ősszel már garantált egy főtábla az FTC számára. 

Fradi
17 ezer néző érkezett a Groupama ArénábaFotó: Polyák Attila, Origo

A nyáron új edző, a holland Pascal Jansen mellett eddig 4 új játékos érkezett, közülük ketten kezdtek: a brazil Raul Gustavo a védelemben, a belga Philippe Rommens a középpályán.
A Ferencváros így állt fel:
Dibusz - Makrecis, Cissé, Gustavo, Ramirez - Rommens, Maiga - Traore, Zachariassen, Marquinhos - Pesics

 

Traoré volt a Fradi legjobbja

A Fradi nem hagyott nyitva sok kérdést, a csapat már az első félidőben 3-0-ra vezetett, s a folytatásban csak a gólkülönbség volt kérdéses. A meccs legeredményesebb játékosa a háromgólos Adama Traoré volt, de a brazil Marquinhos is büszke lehet egy találatára, valamint két gólpasszára. A Fradi ötödik gólját a norvég Zachariassen szerezte.

A Fradi csatára, Traoré (középen) mesterhármast szerzett, Fotó: Polyák Attila, Origo

Fontos információ még, hogy a dán Midtjylland az andorrai Santa Coloma otthonában győzött 3-0-ra, így csoda kell ahhoz, hogy a harmadik körben ne FTC-Midtjylland meccset rendezzenek. Három sikeres párharc, s a Fradi a Bajnokok Ligájában játszhat egész ősszel.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás