"Ez még egyszer nem fordulhat elő" - Lang Ádám bevallotta, kiábrándító dolgok történtek

Lang Ádám és Schäfer András sajtótájékoztatót tartott a magyar válogatott szerdai, Németország elleni labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzése előtt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.18.
Lang Ádám foci Eb 2024 magyar válogatott

Lang Ádám a magyar válogatott keddi, stuttgarti sajtótájékoztatóján elmondta, a csapatból mindenki elmondta a véleményét a svájciak elleni 3-1-es vereségről, és a meccsen történtekről.

GULÁCSI Péter; MILOS, Kerkez; NAGY Ádám; NEGO Loic; SALLAI Roland; ORBÁN, Willi; SCHÄFER András; LANG Ádám; VARGA Barnabás; DÁRDAI Márton; SZOBOSZLAI Dominik
Fotó: Illyés Tibor

"A futballban támadásban és védekezésben együtt mozog a csapat. Az első félidőben a távolságok túl nagyok voltak, de ezt helyre tettük, mert a meccs után voltak megbeszélések, mindenki elmondta a véleményét, ez még egyszer nem fordulhat elő. A felelősség mindenkié. Ezt mindenki helyre tette magában, és fontos meccs előtt állunk. Kijavítottuk a hibákat. Még ha kiábrándító volt az első félidő Svájc ellen, a másodikra lehet építkezni. Szeretnénk ki-ki meccset vívni a németekkel." - fogalmazott Lang.

A magyar válogatott védője azt is elárulta, hogy Németország ellen nem fog szerepelni a kezdőcsapatban.

"Jó állapotban vagyok. Nem leszek kezdő, tudjuk a németek kvalitását, domináns futballal fognak elő rukkolni. Nekünk a saját erősségeinket kell nézni. Tisztában vagyunk azzal, milyen játékosok vannak az ellenfélnél. Saját magunkra kell fókuszálni."

Schäfer András bízik benne, hogy szerdán ismét betalál Manuel Neuer kapujában, hiszen a 2021-es Eb-n gólt fejelt neki.

Különleges pillanat volt számomra a 2021-es találatom, hiszen gólt szereztem az Eb-n egy ilyen jó csapat és egy világklasszis kapus ellen. Sokszor hallom ezt a kérdést, remélem, holnap esetleg megismételhetem. De az is jó, ha nem én, hanem más megismételné.

Az Union Berlin légiósa hozzátette, előnyt jelent, hogy a magyar válogatottból többen is ismerik a német játékosokat és a stuttgarti helyszínt.

"Nem hátrány, hogy játszottunk itt pár meccset, és a német válogatott játékosok ellen is. Rosszabb lenne, ha senki nem játszott volna még Stuttgartban. Sok minőségi játékosa van a németeknek, hiba lenne bárkit kiemelni. Nem egyénekben kell gondolkozni, hanem csapatként. Nem játszottam jól Svájc ellen, igazából az első félidőben senki sem. Voltunk már nehezebb helyzetben, ezekből kell táplálkozni. Azt kell előhozni, ami miatt nem szerettek játszani ellenünk ezek a csapatok." 

A magyar válogatott szerdán 18 órakor (tv: M4 Sport) Stuttgartban lép pályára Németország ellen.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás