Szoboszlai nyomdokaiban, ennyit fizetnének Kerkez Milosért

Kerkez Milos több sztárcsapatra is pozitív benyomást tett az első angol labdarúgó-élvonalbeli szezonja után. Kiderült, klubja, a Bournemouth ekkora összegért engedné el a 20 éves futballistát.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.10.
Kerkez Milos transzfer foci Eb 2024 Manchester United Chelsea

Elképesztő ütemben halad Kerkez Milos pályafutása. Az AC Milan utánpótlásából még 2022 januárjában került az AZ Alkmaarhoz, ahol másfél év után továbblépett és az angol élvonalbeli Bournemouthhoz került. Első szezonjában rendszeres játéklehetőséghez jutott, és azonnal megállta a helyét a világ talán legjobb bajnokságában. Éppen emiatt több nagy klub érdeklődését is felkeltette.

Kerkezzel (jobbra) megszenvedett az MU brazil sztárja, Antony, ősszel az Old Traffordon nyert a Bournemouth
Kerkez Milos a Manchester United radarján is ott van (Fotó: AFP)

A nyár elején a Manchester Unitedről lehetett hallani, a lehetséges transzfert még az átigazolási szakértő, Fabrizio Romano is megerősítette. A vörös mezes együttesnek azonban riválisa akadt, az edzőváltáson átesett Chelsea szintén szívesen látná Kerkezt a soraiban. A givemesport.com cikke szerint a Bournemouth ugyan nem szeretné eladni a tehetséges balhátvédet, ennek ellenére meghatározott egy összeget, ami felett hajlandó lenne tárgyalni.

A klub nagyjából 35 millió fontért (16 milliárd forint) válna meg Kerkeztől. Egy évvel ezelőtt az együttes 15 millió fontért (7 milliárd forint) szerződtette, így több mint a duplájáért tudná értékesíteni. Kerkez ezzel Szoboszlai nyomdokába lépne és a második legdrágább magyar transzfer lenne. Szoboszlai tavaly júliusban 70 millió euróért (26 milliárd forint) szerződött a Liverpoolhoz.

Kerkez jelenleg a magyar válogatottal készül a pénteken elrajtoló Európa-bajnokságra, egy jó szereplés esetén pedig még több sztárcsapat figyelmét magára irányíthatja. A válogatott Németországgal, Skóciával és Svájccal került egy csoportba.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás