Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Kerkez Milosról

Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, a Bournemouth balhátvédjéről, Kerkez Milosról hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.25.
Kerkez Milos Európa-bajnokság foci Eb 2024 Marco Rossi

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Kerkez Milosról hoztunk három érdekességet.

Kerkez Milost igazi világsztárhoz hasonlítják – Fotó: AFP

Maldini magánrepülőt küldött érte

Kerkez először a Győrben hívta fel magára a figyelmet, amikor mindössze 16 évesen már alapembere volt az együttesnek. 2021 februárjában az AC Milan mindenkit megelőzött és szerződtette a fiatal tehetséget. A hétszeres Bajnokok Ligája-győztes klub technikai igazgatója, Paolo Maldini annyira ragaszkodott hozzá, hogy magángépet küldött érte, és így hozta át Milánóba a nagy tehetséget.

Világsztárhoz hasonlítják

A Milanban a Primavera (utánpótlás) csapatban rendszeresen játszott, ám néhány felkészülési találkozót leszámítva nem játszott a felnőtteknél. Játékát az első számú balhátvédhez, Theo Hernándezhez hasonlították, aki hasonlóan gyors, agilis és támadószellemű, mint Kerkez. A magyar hátvéd 2022 januárjában az AZ Alkmaarhoz került. Tavaly a Konferencialigában a Lazio ellen gólt szerzett, a gólörömének pedig Hernández mozdulatát választotta.

Magyar popsláger az egyik kedvence

Kerkez ma már 14 válogatott pályára lépéssel büszkélkedhet. Ugyan nem beszéli tökéletesen a nyelvet, de több interjújában is magyarul kommunikált az újságírókkal. A 20 éves balhátvéd egy korábbi interjújában elárulta, hogy melyik magyar szám gyakorolt rá nagy hatást. A Bournemouth sztárja Fluor ikonikussá vált „Mizu” című számát favorizálta, amiből énekelt is egy keveset.

Név: Kerkez Milos

Születési hely és idő: Verbász, 2003. november 7.

Klubjai (felnőtt): Győr (2020–2021), AC Milan (2021–2022), AZ Alkmaar (2022–2023), Bournemouth (2023–)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 14

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás