Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere





Kerkez Milos az eltiltása miatt ezúttal a pályán kívülről figyelhette, ahogy a Bournemouth magabiztosan, 3-0-ra legyőzte a Brightont az angol élvonal 35. fordulójában. A piros-fekete mezes együttes ezzel fennállása legjobb szezonját futja.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.04.30.
Kerkez Milos Bournemouth Premier League Andoni Iraola sportfogadás

Kerkez Milos tavaly a holland AZ Alkmaarral brillírozott, a Konferencialigában az elődöntőig menetelő együttes alapembere volt. A nyáron egyértelművé vált, hogy csapatot fog váltani és magasabb szintre lép. Leginkább a portugál Benfica és az olasz Lazio érdeklődéséről lehetett hallani, utóbbival állítólag a szóbeli megállapodás is megtörtént. Ennek ellenére kisebb meglepetésre az angol élvonal egyik kiscsapata, a Bournemouth lett a befutó, amely közel 18 millió eurót (7 milliárd forint) sem sajnált érte.

Iraola nagyon elégedett Kerkezzel
Andoni Iraolával és Kerkez Milossal klubrekordot döntött a Bouremouth Fotó: Robin Jones - AFC Bournemouth

A piros-fekete mezes együttes tavaly közel állt a kieséshez, ám végül egy jó hajrának köszönhetően a 15. helyet megcsípve bennmaradt. Gary O’Neilnek viszont kisebb meglepetésre így sem volt maradása, őt Andoni Iraola váltotta, aki Spanyolországban a Rayo Vallecanót kétszer is magabiztosan az élvonalban tartotta.

Hiába a Premier League vonzereje, sokan megkérdőjelezték, hogy Kerkeztől valóban jó döntés volt-e egy kiesés ellen küzdő együtteshez igazolnia. A magyar válogatott balhátvéd hiába lett rögtön alapember, a Bournemouth pocsékul rajtolt, kilenc forduló után, győzelem nélkül a 18. helyen tanyázott. A vezetőség azonban bízott a támadófocit erőltető Iraolában, ami ezután ki is fizetődött. Az együttes kimászott a gödörből, a győzelmek elkezdtek jönni, a mostani, Brighton elleni siker után pedig már 48 megszerzett pontnál tart a Bournemouth, ami abszolút klubrekord.

A jelenleg 10. helyen álló együttes 2017-ben Eddie Howe (azóta Newcastle United) irányításával a 9. helyen végzett, ám akkor erre elég volt „mindössze” 46 pontot gyűjtenie. Kerkez mellett több futballista is felhívta magára a legnagyobb klubok figyelmét. A védelemben Ilya Zabarnyi előtt áll fényes jövő, a középpályán Philip Billing felel a stabilitásért, elől pedig Dominic Solanke a 18 góljával még a gólkirályi címre is esélyes.

Kerkez első Premier League szezonja kissé hullámzóan, de összességében jól alakul. Teljesítményét nem igazán érheti panasz, de az Alkmaaros pazar meccseiből egyelőre nincs annyi Angliában. A posztjáért Lloyd Kelly-vel küzd meg a legtöbbször, minden sorozatot figyelembe véve Kerkez eddig 32 tétmérkőzésen játszott több mint 2200 percet, ezeken egy gólpasszt jegyzett. Iraolával a Bournemouth magasabb polcra lépett, és a bennmaradás helyett a stabil középcsapattá érés lehet a klub új célja, ami nagyon jól jön a 20 éves hátvéd fejlődése szempontjából.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás