Ronaldo saját magának kereste a bajt? Nagylelkűsége okozta a magyarok vesztét

Portugália óriási meglepetésre 2-0-ra kikapott Georgiától az Európa-bajnokság F csoportjának zárófordulóján. Cristiano Ronaldo 11 évvel ezelőtt járt a rivális országában, és aligha gondolt volna arra, hogy végül ez fogja csapata vesztét okozni.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.27.
Portugália akadémia Cristiano Ronaldo foci Eb 2024

Portugália már biztos csoportelsőként várhatta az Európa-bajnokság F csoportjának zárófordulóját Georgia ellen. Roberto Martínez szövetségi kapitány alaposan átvariálta a kezdőt, és inkább a tartalékoknak adott bizonyítási lehetőséget. Az összeszokatlanság azonban meglátszott, ezt pedig Georgia kegyetlenül kihasználta és 2-0-s győzelmet aratott. Ezzel a magyar válogatott sorsa is megpecsételődött, amely így éppen csak, de kiesett a négy legjobb csoportharmadik közül és búcsúzott a tornától. Cristiano Ronaldo aligha gondolta volna, hogy a 11 évvel ezelőtti akciója ennyire rosszul sül majd el.

Georgia v Portugal - EURO 2024
Cristiano Ronaldo "véletlenül" egy teljes georgiai kezdőcsapatot inspirált Fotó: Anadolu via AFP

Az ötszörös aranylabdás pályafutása csúcsán, 2013-ban még a Real Madrid játékosaként látogatott Georgiába, ahol vele avatták fel az FC Dinamo Tbiliszi akadémiáját. A világklasszis támadó természetesen fotózkodott a helyi játékosokkal, jelenléte pedig igencsak inspiráló lehetett, ugyanis a mostani georgiai keretből 11-en akkoriban a Dinamo Tbiliszi akadémiáján pallérozódtak, szúrta ki a 433. Többek között a georgiaiak legjobbja, Hvicsa Kvarachelia is ott játszott, az első fotón ő volt ott Ronaldo közvetlen közelében.

A tanítványok szerdán túlszárnyalták a mestert, aki a 66. percben jött le a pályáról, a kispadon pedig meglehetősen dühösen vette tudomásul, hogy csapata simán kikap a FIFA ranglistáján 74. helyen álló nemzettől. Portugália a legjobb 16 között Szlovéniával, Georgia pedig Spanyolországgal mérkőzik meg.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás