„Személyi ellentétek rombolják a válogatottat" - nagy a baj a magyar csapat Eb-riválisánál

A Fradi egykori erdélyi edzője, László Csaba szerint nem lesz gond a magyar továbbjutással a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.05.28.
Módosítva: 2024.05.28.
lászló csaba foci Eb 2024 magyar válogatott

László Csaba szerint a magyar futballválogatott a legjobb tizenhat közé kerül az Eb-n. Úgy véli, az első rivális, Svájc verhető, mert nem ideális a helyzet a csapatnál. Tavaly több rutinos válogatott játékos a szövetséghez fordult, hogy menesszék Murat Yakin szövetségi kapitányt, szerintük ugyanis semmiféle újdonsággal nem tud szolgálni. Ráadásul rendkívül nehezen jutottak ki vele az Eb-re.

László Csaba
László Csaba továbbjutást vár a magyar válogatottól – Fotó: Török Attila

– A palotaforradalom azóta a hamvába hunyt, de a feszültség nem szűnt meg – mondta a Metropolnak László Csaba. – Persze nem szabad félvállról venni őket, hiszen a játékosok Európa több jelentős klubját képviselik, de valóban sebezhető válogatott. Ezek a személyi ellentétek ma is rombolják válogatottjukat.

Németországot főnixmadárnak tartja a szakember. A 2023 szeptemberében menesztett szövetségi kapitány, Hans-Dieter Flick-féle eredménytelen időszakot Julian Nagelsmann új összetételű és szemléletű válogatottja váltotta.

– Nagelsmann mindössze egyetlen klasszikus középcsatárral, Kai Havertzcel operál. A Borussia Dortmund és a Bayern München alap köré húzta fel a válogatottját, amely jól építi fel a gyors és ötletes támadásait. 

A harmadik csoportrivális, Skócia verhető – vélte László. Érdekesség, hogy szövetségi kapitánya, Steve Clarke ugyanazt a taktikai variációt alkalmazza, amit Marco Rossi. László a skót futballban járatos, a Hearts-nál és a Dundee Unitednél dolgozott, 2009-ben az ottani legjobb edzőnek választották.

– Mi jól állunk a kapusokkal, ők ezen a poszton gyengék – tudatja László. – A 41 éves Craig Gordon mellett az ugyancsak Hearts-alkalmazott, Zander Clark nem üti meg Gulácsi Péterék szintjét.

László skóciai ténykedése során ismerte a Kilmarnocknál dolgozó Steve Clarke-ot, akit 2019-s kinevezése után össztűz alá vettek, mert taktikailag éretlennek tartották. Jól felkészített védelmére büszke, akik közül Anthony Ralston egykor a magyar szakembernél bizonyított, a középpályájukról viszont erősen hiányzik majd Lewis Ferguson, a Bologna klasszisa.

– A skót támadók közül az FC Liverpoolnál futballozó 18 éves Ben Doak feladhatja a leckét – tette hozzá László, aki biztos továbbjutónak jelölte meg Marco Rossi csapatát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Az A csoport menetrendje

JÚNIUS 14., PÉNTEK

21.00, München: Németország–Skócia

JÚNIUS 15., SZOMBAT

15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc

JÚNIUS 19., SZERDA

18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG

21.00, Köln: Skócia–Svájc

JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG

21.00, Frankfurt: Svájc–Németország 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás