Óriási tervek, az NB I-ből igazolhat a Felvidék új büszkesége





Csodát tett a KFC Komárno futballcsapata, miután az új idényben a szlovák élvonalban folytatja.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.05.10.
labdarúgás Komárnó FC szlovák bajnokság Saláta Kornél

124 éves fennállása legnagyobb sikerét érte el a Komárno focicsapata, amely történelme során először jutott fel az élvonalba. Párkány is ünnepel, hiszen az Esztergommal szemben fekvő szlovákiai határvárosban él az észak-komáromi futballcsapat pályaedzője, a felvidéki magyar Saláta Kornél. Az egykori 40-szeres szlovák válogatott védő sokat tett azért a sikerért.

Ideális az együttműködés Radványi Miklós vezetőedzővel, aki 2017-ben a Mezőkövesd munkáját irányította, továbbá Novota János kapusedzőnkkel, ő a szlovák válogatottal ott lesz a nyári németországi Eb-n. Amint arról Vincze István sportigazgatónktól elbeszélgettünk, nyáron akár a magyar élvonalból is érkezhetnek hozzánk labdarúgók

– nyilatkozta a Metropolnak a 39 éves Saláta, aki szlovák válogatott játékosként szerepelt a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. – A régóta óhajtott feljutásunk annak tudható be, hogy sikeresen fiatalítottunk, továbbá a téli szünetben érkezett három rutinosabb, idősebb játékos, ők aztán tudták, mit kell tenniük a feljutáshoz. Több olyan futballista van a keretünkben, akik öt vagy annál is több gólt szerzett. Jövőnket illetően optimista vagyok, tudniillik nehezebb felkerülni a szlovák első osztályba, mint kiesni onnan. 

 

Fotó: Karol Scholtz

Saláta egy évig maga is futballozott játékosedzőként Komárnóban. Kiemelte, szlovák élvonalbeliként abban bízhatnak, hogy támadóik igen gyorsak, az ellenfél védelme mögé ívelt labdákkal operálnak. 

Feltettük a kérdést, vajon Szlovákia képes lesz-e továbblépni kvartettjéből a június 14-én kezdődő németországi Eb-n

Nem kell bizonygatni, hogy a belga, ukrán és román válogatott kőkemény riválisunk, mégis, az első két helyezett között végezhetünk. Ez ugyanígy elvárható a magyar válogatottól is, elvégre Szoboszlaiék eredménysora elismerésre méltó. Abban a négyes csoportban a vb-második Franciaországot 2-0-ra verő Németország ígérkezik csoportelsőnek, de a skótokat legyőzhetik Marco Rossi kapitány játékosai. Kérdés, hogy a németekhez hasonlóan ütőképes Svájccal szemben mit érnek el

 – hangzik az egykor a Haladásban is futballozott Saláta Kornél próféciája.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás