Kritizálják a magyar csatárt, egyre távolabb kerül a foci-Eb-től





Másfél hónap után újra a kezdőcsapatban találta magát a Hamburg csatára, Németh András. A magyar válogatott támadó két nagy lehetőséget is elpuskázott, végül pedig a csapata elbukta a győzelmet. Ezt követően több német lap kritizálta teljesítményét.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.04.03.
Módosítva: 2024.04.03.
Fürth Hamburg Németh András sportfogadás Marco Rossi

Németh András ugyan idén 23 Bundesliga 2-es bajnokin lépett pályára, de ezeken mindössze átlagosan 16 percet (összesen 372 percet) játszott. Eddig csupán a Hertha ellen volt a kezdőcsapatban, most azonban a házi gólkirály Robert Glatzel combsérülése után nagy esélyt kapott, és már az első perctől kezdve a pályán volt a Fürth ellen.

SpVgg Greuther Fürth - Hamburger SV
Németh András két ziccert is elpuskázott a Fürth ellen, ami végül a Hamburg győzelmébe került (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP)

A csendesebb első játékrész után a második félidőben megszerezte a vezetést a Hamburg, és könnyen többgólos előnyre tehetett volna szert, ám több ziccert is kihagyott, Németh például két ajtó-ablak lehetőséget puskázott el. A Fürth ezeket megbosszulta, és végül döntetlenre mentette a találkozót, így a feljutásért küzdő Hamburg két újabb nagyon fontos pontot bukott el.

A német lapok meg is találták a 21 éves magyar támadót, a Hamburger Abendblatt egész messzire ment vele kapcsolatban: 

Ez a hiba a HSV feljutásába kerül? A tehetséges csatár került be a kezdő tizenegybe a gólvágó Glatzel helyére, teljesítménye azonban sok kérdőjelet és gyenge statisztikát hagyott maga után

– fogalmazott meg éles kritikát a német lap, amit a Csakfoci szemlézett. Steffen Baumgart, a Hamburg vezetőedzője először még többesszámban beszélt arról, hogy ennyi kihagyott ziccer nem fér bele egy mérkőzésbe, ám Németh személyes értékelésénél már dicsérte a támadót.

„Szerintem ma nagyon jól dolgozott a védők ellen, kihajtotta magát. Volt két helyzete, de ez hozzátartozik egy fiatal játékos fejlődéséhez. Természetesen örültünk volna, ha gólt szerez” – mondta róla Steffen Baumgart.

Németh eddig négy alkalommal lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatottban, első meccsén rögtön gólt szerzett Luxemburg ellen. Tavaly novemberben még játszott Bulgária és Montenegró ellen, ám a meccshiány erősen látszódott rajta. Marco Rossi márciusban nem küldött neki meghívót, a mostani, hamburgi lehetőség elmulasztásával pedig könnyen lehet, hogy az Európa-bajnokság keretéből is kijátszotta magát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás