Óriási a felháborodás, alaposan kitoltak a fradisták kedvencével

Szépen-lassan minden válogatott bő keretet hirdet a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra. Ezúttal Albánia szövetségi kapitánya, Sylvinho hozta nyilvánosságra a 27 fős csapatát, amiből óriási meglepetésre kimaradt a spanyol élvonalban 11 gólt szerző Myrto Uzuni.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.29.
Myrto Uzuni Granada foci Eb 2024 Sylvinho Fradi

Albánia másodszor szerepelhet labdarúgó Európa-bajnokságon. 2016-ban Svájctól és Franciaországtól kikapott, Romániát viszont 1-0-ra legyőzte. Idén roppant nehéz dolguk lesz, ugyanis a címvédő Olaszország, Horvátország és Spanyolország lesz a három csoportellenfele. A zavartalan felkészülést pedig a szövetségi kapitány, Sylvinho döntése árnyékolja be.

Myrto Uzuni óriási meglepetésre kimaradt az albánok Európa-bajnoki keretéből (Fotó: AFP)

A brazil szakember a támadósorban Arber Hoxhának (Dinamo Zagreb, hét gól, négy gólpassz), Armando Brojának (Chelsea, Fulham, két gól, egy gólpassz), Taulant Seferinek (FC Baniyas 12 gól, öt gólpassz), Rey Manajnak (Sivasspor 22 gól, három gólpassz), Mirlind Dakunak (Rubin Kazany, tíz gól, négy gólpassz) és Jasir Asaninak (Gwangju FC) szavazott bizalmat. Ez azt jelenti, hogy  a Granadával a spanyol élvonalban 11 gólt szerző Myrto Uzuni nem került be a keretbe.

Uzuni 2020 és 2022 között volt a Ferencváros labdarúgója, eredményessége és munkamorálja miatt pedig hamar a szurkolók kedvence lett. A Granadával tavaly a spanyol másodosztály gólkirálya lett, idén pedig úgy ért el 11 találatot, hogy a Granada végül a tabella utolsó helyén végzett. A döntés annak fényében is megmagyarázhatatlan, hogy Asani úgy van ott Sylvinho csapatában, hogy a dél-koreai ligában mindössze nyolc percet játszott idén.

Franci Bode, Uzuni ügynöke a közösségi oldalán igazságtalannak nevezte a játékos kihagyását, szúrta ki a Csakfoci.

„Amikor az az álmod, hogy a legmagasabb szinten képviseld a hazádat! Hogyan lehet kihagyni egy olyan játékost, aki 11 gólt szerzett a La Ligában? A jelenlegi statisztikák alapján jobb, mint a válogatottunk hat támadójátékosából öt. Mindig a sast formázza a kezével, amikor a góljait ünnepeli, hogy megmutassa, büszke arra, hogy albán, aki oroszlánként küzd a mezért, amit visel” – dühöngött Franci Bode menedzser.

Uzuni 2018-ban debütált Albánia válogatottjában, azóta 35 mérkőzésen 5 gólt szerzett.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás