Komoly bevétel, nagyot szakított Uzunival a Fradi

A spanyol élvonalbeli Granada szerződtette a Ferencváros albán csatárát, Myrto Uzunit. A 26 éves gólvágón szépen keresett a magyar csapat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.02.
myrto uzuni Ferencváros

Hétfőn lezárult az átigazolási időszak az európai topligákban. A Ferencváros a spanyol Granadával üzletelt.

Uzuni a Granadához szerződött – Fotó: NS

Uzuni kinőtte magát

Két év, egy magyar bajnoki cím, egy-egy Bajnokok Ligája- és Európa-liga-csoportkör után Myrto Uzuni távozott a Ferencvárostól. Az albán labdarúgó 76 alkalommal játszott a Fradiban, ebből 67 volt tétmérkőzés. Összesen 41-szer talált a kapuba, góljai közül ötöt előkészületi összecsapásokon szerzett. A Ferencvárossal begyűjtötte a klub 32. bajnoki elsőségét, a zöld-fehéreknél az NB I legértékesebb játékosává nőtte ki magát. Sajtóhírek szerint 4 millió eurót (majd 1,5 milliárd forintot) fizet érte a spanyol tabellán 14. helyezett Granada – Uzuni 2020 júliusában 1,8 millió euróért érkezett a Fradihoz. A mostani, 4 millió eurós vételártól többet csak a bosnyák–német Mohamed Besicért fizetett 2014-ben az angol Everton: akkor szintén a Fradi 4,8 millió eurót (1,7 milliárd forint) kaszált érte. De az utóbbi években Nagy Ádámért, a brazil Somáliáért és az uruguayi Fernando Gorriaránért is fél és egymilliárd közötti summát kaptak a zöld-fehérek.

Vancsa: Lommel

Az MTK a saját nevelésű, 17 éves Vancsa Zalánt adta el szintén 3 millió euróért (1,08 milliárd forint) a Manchester City mögött álló cégcsoportnak. Az ifjú tehetség eladása azért speciális, mert fél évig még – kölcsönjátékosként – az MTK-nál marad, majd nyáron csatlakozik a belga Lommelhez, amely a Manchester City előszobája. A vevő ugyanis az új klubját a tehetségek gyűjtőhelyévé tevő, abu-dzabi hátterű City Football Group holding, amely világszerte tíz klubot pénzel az angol zászlóshajó kiszolgálására.

Kapósak a fiatalok

Vancsa Zalán mellett két fiatal magyar légiósunk is előrelépett. A már az A válogatottban is alapembernek számító, 22 éves Schäfer Andrást a német Bundesliga negyedikje, a meglepetésklub Union Berlin vette kölcsön Dunaszerdahelyről 1 millió euróért (360 millió forintért), a 18 éves utánpótlás-válogatott Kerkez Milos pedig 2 millió euróért (720 millió forintért) szerződött az AC Milan utánpótláscsapatától a holland élvonalban ötödik AZ Alkmaarhoz.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás