Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Szappanos Péterről

Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, a Paks kapusáról, Szappanos Péterről hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.28.
Szappanos Péter keret foci Eb 2024 magyar válogatott Marco Rossi

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Szappanos Péterről hoztunk három érdekességet.

Szappanos, Varga
Szappanos Péter lesz a magyar válogatott harmadik számú kapusa Fotó:  Nemzeti Sport

Kibabrált a nevelőegyesületével

Szappanos felnőttként a Dunaharaszti, a Zalaegerszeg, a Mezőkövesd és a Honvéd kapuját őrizte, még mielőtt 2023 nyarán a Pakshoz került volna. Első szezonjában rendkívül eredményes tudott lenni, vele a kapuban a csapat ezüstérmet szerzett az NB I-ben, a MOL Magyar Kupát pedig elhódította, a döntőben a Ferencvárost verte meg 2-0-ra. A korábbi Fradi nevelés egészen parádésan védett, nem véletlen, hogy a lefújást követően a mérkőzés legjobbjának választották meg.

A természet nem volt vele

A Fradi végül ugyan kényelmesen nyerte meg a bajnokságot, de a tavaszi szezon elején még komoly harcban volt a Pakssal. Utóbbi számára a Zalaegerszeg elleni találkozó volt a lélektani fordulópont. Szappanosék már 3-1-re vezettek az összecsapáson és úgy tűnt, zsebben az újabb három pont. A 73. percben azonban a kapus hiába vetődött ki magabiztosan egy előrevágott labdára, egy fűcsomón megemelkedett a játékszer, Antonio Mance pedig ennek köszönhetően szépíteni tudott. A ZTE aztán fordított, erről a találkozóról aligha lesznek Szappanosnak szép emlékei.

Válogatott lemezlovas

Szappanos 2021 novembere óta majdnem mindig meghívót kapott a magyar válogatottba. Eddig egy alkalommal ölthette magára a címeres mezt, 2022-ben Görögország ellen (2-1) állt be a hosszabbításban. A csapatnak viszont az öltözőben ő az egyik legfontosabb tagja. A mérkőzések utáni zenéket Szappanos szokta válogatni, a 33 éves kapus vélhetően a mulatós stílus egyik nagy rajongója.

Név: Szappanos Péter

Születési hely és idő: Jászberény, 1990. november 14.

Klubjai (felnőtt): Dunaharaszti (2009-2014), Zalaegerszeg (2014-2018), Mezőkövesd (2018-2021), Honvéd (2021-2023), Paks (2023-) Kölcsönben: Tatabánya (2012-2013)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 1

Címei: MOL Magyar Kupa-győztes (2024)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás