„Ilyen áron ne lássam Németországot” – Tóth Balázs reagált Marco Rossi döntésére

A magyar futballválogatott negyedik számú, Eb-tartalék kapusa, Tóth Balázs azt tippeli, hogy a június 14-én kezdődő Eb-n négy pontot szerzünk a csoportban.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.05.24.
Tóth Balázs foci Eb 2024 magyar válogatott

Valószínű, hogy a június 14-én kezdődő németországi kontinensbajnokságon Tóth Balázs nem lehet ott, az pedig nem világos, hogy Székesfehérváron vagy Felcsúton kezdi-e az új idény előtti felkészülését. A 26 esztendős kapust szerződés köti a Puskás Akadémiához, a legutóbbi NB I-s idényben kölcsönjátékosként a Fehérvár FC-nél szerepelt.

Tóth Balázs
Tóth Balázs csak tartalék az Eb-n (Fotó: Árvai Károly)

„Csak azt ne kérdezzék, hogy szívem szerint hol folytatnám, Sóstón vagy Felcsúton!” – nyilatkozta Tóth. „Május 30-ig a Fehérvárnak el kell döntenie, él-e opciós jogával, azaz kivásárol-e. Erre magam sem tudom a választ.”

Mindenesetre a válogatott szakvezetése arra kérte, maradjon edzésben. Ha Gulácsi Péterrel, Dibusz Dénessel vagy Szappanos Péterrel baj történik, ő ugrik a helyére az Eb-keretben.

Ezt zárjuk ki gyorsan, mert ilyen áron ne lássam Németországot… Három remek játékosról van szó, és őszintén szólva nem hittem abban, hogy Dibusz vagy Szappanos rovására én utazhatok.

Tóth kedvence éppen egyik csoportellenfelünk, Németország kapuvédője, Marc-André ter Stegen.

„A Barcelona kapusa ezen a poszton a világ legjobbja, különösen a lábmunkája hatékony. Ha egy támadó rá vezeti a labdát, ballal és jobbal is ura a helyzetnek.”

Ami pedig Marco Rossi válogatottjának Eb-meccseit illeti: Balázs a három csoporttalálkozón négy pontot tart megszerezhetőnek.

„A németek formája változékony volt, de a rajthoz közeledve csoportfavorithoz méltó módon javult, ellenük egy döntetlen pompás eredmény lenne” – kezdte az ellenfelek jellemzését Tóth, aki úgy véli, a skótoktól egy pont megszerezhető. Hozzátette, a britek akár Németországot is legyőzhetik, tudniillik tiszteletet parancsol a skótok tavaly márciusi, spanyolok elleni győzelme. 

Svájc válogatottjáról megjegyezte: közelmúltja elismerésre méltó, de alapemberei, Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka és Haris Seferovic felett eljárt az idő, mindhárman harminc felettiek. 

Az A csoport menetrendje: 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás