„Hatszor jobb játékos voltam” – Détári Lajos beszólt a Fradi kapitányának

Nem váratott sokat magára a csattanós válasz.Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.03.13.
Módosítva: 2024.03.13.
Ferencváros Gyömbér Fradi Détári Lajos

Gyömbér Gábor labdarúgó 2012 és 2017 között, öt éven át szerepelt a Ferencvárosban, de a csupa szív játékosra a mai napig szívesen emlékeznek a drukkerek. Nem csoda, hiszen másfél év után már csapatkapitánya lehetett Magyarország legnépszerűbb együttesének. Az egyszeres válogatott játékos 2012 nyarán érkezett az Üllői útra, éppen akkor, amikor Détári Lajos volt a gárda edzője. A korábbi világválogatott focistát 2011 szeptemberében nevezték ki, 2022 augusztusában kellett távoznia.

Détári Lajos  majd' egy évig irányította a Fradit (Fotó: Tumbász Hédi)

Gyömbér Gábor most a Hajrá, Zöldek! szurkolói csatornának adott interjút, ebben többek között arról vallott, hogy mivel akasztotta már ki az első napokban edzőjét, Détári Lajost.

„Köztudott, hogy nekem a legendás fradista, Lipcsei Péter volt a példaképem. Amikor ott voltam a klubnál, akkor ő a második csapatát irányította. Détári Lajos folyton zrikált Lipcsei miatt”

– mesélt a kezdetekről Gyömbér.

Détári viccesen mindig azt mondta, »hatszor jobb játékos voltam, mint Lipcsei«. Mondtam neki, Mester, ezt elhiszem, de amikor Ön játszott, még nem volt tévé. Nem láthattam

– mesélte az interjúban Gyömbér, aki arra a legbüszkébb, hogy a 12 év után, 2016-ban bajnoki címet szerző gárdának ő volt a csapatkapitánya.

Gyömbér a Fradiból a Puskás Akadémiához igazolt 2017-ben, majd hirtelen váltással öt évet játszott a Soroksárban. Ott éppen példaképe, Lipcsei Péter volt az edzője. Innen vonult vissza 2022-ben, 34 évesen.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás