„Megbékélt azzal, hogy Marco Rossi nem viszi el az Eb-re" – Sallói István a fiáról beszélt





Édesapja szerint fia, Sallói Dániel tudomásul vette, hogy nem vehet részt a magyar labdarúgó-válogatottal a nyári Európa-bajnokságon.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.04.01.
Módosítva: 2024.04.01.
labdarúgás válogatott sallói dániel Sallói István Marco Rossi

Erről Sallói István, Dani édesapja nyilatkozott a Metropolnak.

Sallói István
Sallói István – Fotó: Török Attila

Árulkodó tény, hogy bár a fiam az Egyesült Államokban, a Sporting Kansas City futballegyüttesében jól bizonyít, Marco Rossi szövetségi kapitány immár hónapok óta nem veszi őt figyelembe a kerethirdetéskor

– fogalmazott a 13-szoros exválogatott Sallói István a Metropolnak. – Ezzel a helyzettel fiam már megbékélt, nem is frusztrált, és – hozzá hasonlóan – a magam részéről biztos vagyok abban, hogy a németországi kontinens-bajnokságra sem utazik.

Sallói-papa szerint fiának az lett a veszte, hogy a tengerentúlon teljesen más szerepkörben játszik.

Az Egyesült Államokban a szélről indulva szeret kombinálni. Gólt szerez vagy éppen gólt készít elő, akár a középpályáról indulva. A nemzeti együttesben viszont a középpályán Szoboszlai Dominik és Sallai Roland helye bombabiztos, erről nincs is vita, ékként pedig nyilvánvalóan Varga Barnabás hozza magát

– tette hozzá Sallói István. 

A magyar válogatott másik amerikai légiósának, a Philadelphia Union játékosának, Gazdag Dánielnek sem ment a játék a Koszovó elleni felkészülési meccsen, és Marco Rossi kritikával illette őt. 

Gazdaggal egészen más a helyzet, hiszen Rossi az edzője volt a Honvédban, és ebből fakadóan tudja, hogy mit várhat el tőle. A fiammal ellentétben Gazdag az állandó, 11-12 játékosból álló mag mellett a bármikor bevethetők közé sorolandó. Azért azt zárójelben megjegyezném: a labdabirtoklási mutatók alapján sem a törökök, sem a koszovóiak ellen nem brillírozott válogatottunk.

Sallói István hozzáteszi, minden esetben nehézséget okoz egy időzónát átutazó játékos számára az átállás.

– Az Egyesült Államok és Magyarország relációjában van játékos, aki két nap, de olyan is akad, aki csak egy hét után hozza az igazi formáját. Azt viszont nyugodt szívvel kijelentem: Gazdag a németországi Eb idejére teljes mértékben akklimatizálódik.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás