Chema az új Marco Rossi: „Most már ez az én országom is”





Történelmet írt és félig-meddig már magyarnak érzi magát a kézisek spanyol szövetségi kapitánya. Marco Rossiéhoz hasonlóan gondolkozik rólunk.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.18.
Marco Rossi Chema Rodríguez magyar válogatott kézilabda

José María Rodríguez Vaquero, azaz „Chema” Rodríguez az első külföldi kapitányként vezetett ki magyar csapatot az olimpiára: a 44 éves szakember irányításával férfi kézilabda-válogatottunk a tatabányai selejtezőn szerezte meg a kvótát a nyári, párizsi ötkarikás játékokra. A történelmi sikerről döntő, Portugália elleni győzelem után a spanyol edző könnyes szemmel, érzelmektől túlfűtötten nyilatkozott Magyarországról.

Chema Rodríguez és jobbkeze, Miguel Ángel Velasco Encinas
Chema Rodríguez és jobbkeze, Miguel Ángel Velasco Encinas        Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy 12 év után ott lesz az olimpián a magyar férfiválogatott. Ez az ország, ez a csapat már nagyon megérdemelte ezt a sikert – idézte az MTI Chemát, aki a kéziszövetség interjújában többek között így fogalmazott:

– Köszönöm, hogy itt lehetek ezzel a csapattal, ezzel a családdal! Köszönöm Magyarországnak, köszönöm a szövetségnek, köszönöm mindenkinek!

Ebben az országban mindenki barátságos velem. Úgy szeretem, mint a saját hazámat

– magyarázta az örömkönnyeket.
 

Chema számára tehát nem csak azért különleges siker a párizsi kvalifikáció, mert világbajnok létére játékosként sosem szerepelhetett olimpián, hanem a kötődése miatt is. Labdarúgó-válogatottunk olasz szövetségi kapitányához, a már magyar állampolgár Marco Rossihoz hasonlóan, lassan második hazájának tekinti Magyarországot.

Akárcsak Rossi, Chema Rodríguez is 2012-ben érkezett először Magyarországra: az olasz fociedző a Honvéd kispadjára, míg Chema a Veszprém játékosának.

– Amikor öt évig Veszprémben laktam, az volt életem talán legszebb időszaka.

Mindig nagyon jól éreztem magam itt, akkor születtek a gyerekeim is, sokat adott nekem ez az ország. Ezért is volt fontos nekem, hogy visszatérjek. Ez már az én országom is

– mondta az M4 adásában a kézisek kapitánya.

Rossihoz és másodedzőjéhez, Cosimo Inguscióhoz hasonlóan Chema „jobbkeze”, Miguel Ángel Velasco Encinas is egy olyan honfitársa, akit több mint egy évtizede a kollégája és egyben barátja, akivel ismerik egymás gondolatait is. Mindkettejük családja is megszerette Budapestet és a magyarokat; Rossi a feleségével él fővárosunkban (felnőtt fiuk az OSC-ben vízilabdázik, lányuk spanyol egyetemre jár), Chema és neje pedig 10 éves ikergyerekeiket nevelik nálunk.





 





Ezeket olvastad már?
Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás