Góllal üzent a kritikus Marco Rossinak a magyar válogatott leszólt csatára

Gazdag Dániel a magyar labdarúgó-válogatottban mutatott gyengébb teljesítménye után remekelt a klubjában.Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.03.31.
Gazdag Dániel magyar válogatott Marco Rossi

Gazdag Dániel góllal járult hozzá csapata, a házigazda Philadelphia Union 2-0-s győzelméhez a Minnesota United ellen az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszának szombati játéknapján. A 28 éves csatárnak elégtételt jelenthet a személyes siker, gyakorlatilag góllal üzent Marco Rossinak, hiszen a keddi, Koszovó elleni felkészülési mérkőzést követően a szövetségi kapitány kritikával illette a teljesítményét.

GAZDAG Dániel; RRAHMANI, Amir
Gazdag Dániel (fehérben) gyengébb teljesítményt nyújtott Koszovó ellen / Fotó: Koszticsák Szilárd

"Gazdagtól többet várok, ezt nem fogom szépíteni. Kapott játékperceket már korábban is. A klubjában más szerepben játszik, most azt kértük tőle, mélységből támadjon többet, de nem igazán sikerült" – mondta a philadelphiai támadóról Rossi, aki a Budapest Honvédnál már volt edzője a kispesti nevelésű futballistának.

Tény, az első félidőben ötlettelen játékot láttunk a magyar csapattól Koszovó ellen, és Gazdagnak sem sikerültek a dolgai, gyengén teljesített. A szünetben Marco Rossi három cseréje felrázta a válogatottat, amely végül 2-0-ra nyert.

Pedig Gazdag jó formának örvend, a negyedik bajnokiján a harmadik gólját szerezte szombaton az Egyesült Államokban – teszi hozzá az Origo. A magyar légiós csapatának öt forduló alatt három döntetlen mellett ez volt a második győzelme. Gazdagot a 89. percben cserélték le.

A magyar válogatott legközelebb június 4-én Írország ellen lép pályára. Gazdag Roland legközelebb akkor bizonyíthatja címeres mezben Marco Rossinak, hogy helye lehet az Európa-bajnoki keretben.


 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás