„Helye lesz a Mercedesnél" - Fontos bejelentést tettek a Forma–1-ben

Az idei Forma–1-es idény átigazolási piacának egyik legfontosabb mozgatórugója volt Fernando Alonso. A spanyol pilóta azonban nemrég bejelentette, hogy marad az Aston Martinnál. Közben több szereplőről szintén fontos információk láttak napvilágot.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.04.13.
Mercedes Fernando Alonso carlos sainz Antonelli sportfogadás

Lewis Hamilton Ferrariba való átigazolásával egy őrült székfoglaló kezdődött meg idén a Forma–1-ben. A hétszeres világbajnok Carlos Sainz helyére érkezik az olasz istállónál, aki úgy munkanélküli 2025-re, hogy Max Verstappen mellett jelenleg a legjobb formában lévő pilóta a mezőnyben. A Mercedesnél Hamilton miatt szintén szabad lesz egy hely, ám nem az a forgatókönyv következett be, amire sokan gondoltak.

Fernando Alonso legalább 2026-ig marad az Aston Martinnál / Fotó: AFP

Az egyik legnagyobb esélyesnek Fernando Alonsót gondolták, aki 42 évesen továbbra is csúcsformában versenyez. Egyesek még messzebb mentek és már azt vizionálták, hogy a Red Bullhoz fog kerülni az év elején kissé boldogtalan Verstappen helyére. Alonso azonban csütörtökön bejelentette, hogy maradni fog az Aston Martinnál, ráadásul rögtön két további évre kötelezte el magát a csapathoz.

Ez egy életre szóló projekt számomra. Ez a leghosszabb szerződés, amit eddigi pályafutásom során aláírtam. Ez sok-sok évig az Aston Martinhoz köt. Majd meglátjuk, milyen szerepkörben, és meddig versenyzem még

– nyilatkozta a nagy bejelentés után Fernando Alonso.

A kétszeres világbajnok ezzel kiesett a pilótakeringőből, ellenben a Mercedes háza tájáról és Sainzról is érkeztek friss hírek. Egyre inkább biztossá válik, hogy a német istálló váratlant húz, és egy 17 éves újoncnak adja majd Hamilton ülését. Andrea Kimi Antonellit már a gokartos évei óta támogatja a Mercedes, idén az F2-ben versenyez, a csapat pedig szeretné felépíteni őt a 2026-os szezonra, amikor a szabályváltozások miatt alaposan megkavarodnak az erőviszonyok.

Biztosan állíthatom, hogy komoly jelölt. Szeretném látni, hogy fejlődik majd az F2-ben, de még várunk, és megnézzük, mi történik a többi F1-es pilótával. Nem vonjuk kétségbe a tehetségét és a sebességét. Nem támogattuk volna a gokartozástól kezdve egészen idáig, ha nem hinnénk benne, hogy helye lesz az F1-ben és a Mercedesnél” – nyilatkozta Antonelliről Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Emellett Sainzról is szót ejtett, szerinte a spanyol a jövőre érkező Audihoz fog aláírni. A német gyár a Saubert fogja átvenni, 2025-ben még csak a háttérben fognak dolgozni, és 2026-tól lesz teljesen önálló istálló. A Sauber jelenleg Csou Kuan-jü – Valtteri Bottas párossal versenyez, ám egyik pilóta sem nyújt olyan teljesítményt, amivel biztos lenne a maradása az Audi érkezésével.

A következő F1-es nagydíjat április 21-én, Kínában rendezik. Az ázsiai országban 2019-ben tartottak utoljára futamot.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás