Megtörte a csendet Lewis Hamilton, ezért igazol a Ferrarihoz





A britek hétszeres világbajnoka először szólalt meg az átigazolási hírét követően szenzáció óta.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.02.03.
Lewis Hamilton Mercedes forma-1 csapatváltás Ferrari

Bombaként robbant csütörtökön, február elsején a hír, miszerint Lewis Hamilton 2025-től a Ferrari színeiben fog versenyezni a száguldó cirkuszban. A mindenkit megdöbbentő lépés biztos, hogy a Forma-1-es átigazolási piac egyik legnagyobb szenzációjának számít az elmúlt időszakban. Habár a döntése meglepő, Sebastian Vettel egyszer úgy fogalmazott: "mindenki Ferrari rajongó, még az is, aki nem vallja be". Hogy mi állt eddig a háttérben, azt nem lehetett pontosan tudni, mivel maga az érintett nem szólalt még meg. Egészen mostanáig. A hétszeres világbajnok ugyanis közleményt adott ki Instagram-oldalán, melyben leírja milyen őrült, rendkívül érzelemdús napok állnak mögötte.

Lewis Hamilton megnyerte ugyan a mogyoródi időmérőt, de aztán csak negyedik lett a versenyen
Közleményt adott ki csapatváltásával kapcsolatban Lewis Hamilton. Fotó: AFP

 

11 varázslatos év után a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team-el eljött az idő, hogy egy új fejezetbe kezdjek az életem során, így 2025-ben csatlakozni fogok a Scuderia Ferrarihoz. Hihetetlenül szerencsének érzem magam, hogy a Mercedes oldalán elérhettem gyerekkori vágyaimat, most azonban lehetőség adódott még egy valóraváltására: Ferrari-pirosban vezetni. 

- vallotta be csapatváltásának okát Hamilton. 

Mint leírja, a Mercedes szerves része az életének, hiszen 13 éves kora óta kíséri őt útján az ikonikus csapat, így rendkívül nehéz volt meghoznia ezt a döntést. Nagyon büszke arra, amit az ezüstnyilakkal együtt elértek, és arra a kemény, elhivatott munkára, amit megtapasztalt az oldalukon. Külön köszönetet mondott csapatfőnökének Toto Wolffnak a barátságáért, a vezetési képességeiért, és a tanácsaiért. 

Hét bajnoki címet nyertünk együtt. Rekordokat döntöttünk, az egyik legsikeresebb csapat-versenyző páros lettünk a Forma-1 történetében. Nem feledkezhetek meg természetesen Nikiről (Laudáról) sem, aki hatalmas támogatóm volt, valaki, aki a mai napig hiányzik.

Tudja, hogy maga a Mercedes vállalat nélkül semmit nem értek volna el, így külön kiemelte, hogy mennyire hálás mindenkinek, aki a Mercedes-Benznél dolgozik, és segítették őt 26 éven keresztül. Ez a korszak azonban lezárult, eljött a változás időszaka, egy új kihívás:

Még mindig emlékszem arra a kételyre, amikor ismeretlen terepre léptem a Mercedes oldalán 2013-as csatlakozásomkor. Tudom, hogy azt a lépésem sem értették meg sokan, de mégis az volt a jó döntés, és ezt érzem most is. Izgatott vagyok, mit hoz számomra ez az új lehetőség, mit érhetünk majd el együtt. Azonban egyelőre még nem 2025-re gondolok. A fókusz a hamarosan kezdődő szezonon van és azon, hogy újra pályára lépünk a Mercedes-el. Határozottabb, fókuszáltabb és fittebb vagyok mint valaha. Segíteni akarok a Mercedesnek győzni újra. 100%-ban mellettük állok, és célom, hogy kapcsolatunk jó eredményekkel érjen véget. Köszönöm mindenkinek, aki velem tartott az utam során, aki segített valóra váltani az álmaimat. Remélem, büszkévé tettelek titeket. 

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás