Érik a szenzációs visszatérés, Schumacher előtt felcsillant a remény





Forr a levegő a Forma–1-ben. Lewis Hamilton és a Ferrari frigye felveti a kérdést: ki lesz a hétszeres világbajnok utóda a Mercedesnél? Nagy nevek is szóba kerültek, mindhárom szenzációt ígér.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.02.03.
forma1 Michael Schumacher Lewis Hamilton Mick Schumacher Sebastian Vettel

Bombahírt robbanthatott Lewis Hamilton azzal, hogy csütörtökön bejelentette: a még el sem kezdődött 2024-es szezon után, 11 ott töltött év múltán átigazol a Mercedestől a Ferrari csapatához. A német csapatvezetők egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy 2025-től kivel pótolhatják hétszeres világbajnokukat, de a találgatások már megkezdődtek. Három olyan megoldásról is pletykálnak, ami szenzációszámba menne a Forma–1-ben.

Hamilton (háttal) után akár Mick Schumacher és Vettel visszatérése is elképzelhető a Mercedesnél
Hamilton (háttal) után akár Mick Schumacher és Vettel visszatérése is elképzelhető a Mercedesnél (Fotó: Getty Images)

Bizonyos szempontból jókor kell új versenyzőt találniuk Toto Wolfféknak, hiszen Hamilton távozáskor az F1-mezőny 20 pilótája közül 14-nek lejár a szerződése jelenlegi csapatánál. Másfelől viszont olyat nehezen talál köztük a csapatfőnök, aki tudásban és PR-értékben is legalább a nyomába érhetne Hamiltonnak. 

Talán csak az utóbbi három vb-címet besöpört Max Verstappen jelentene biztos megoldást, de a Red Bull sztárjának esze ágában sincs átigazolni a gyengébb riválishoz.

Marad a jelenlegi versenyzők közül a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, mint a mezőny legtapasztaltabb és még mindig egyik leggyorsabb pilótája. A 42 éves spanyol sztár az Aston Martinban 4. helyen végzett a tavalyi vb-pontversenyben (csak Verstappen és csapatársa, Sergio Pérez, illetve éppen Hamilton előzte meg). Mellette szól még, hogy baráti viszonyt ápol a Mercedesnél maradó George Russell-lel: szilveszterkor együtt bulizott a brit autóversenyzővel és annak barátnőjével, Carmennel.

Szóba jöhet még két olyan pilóta, aki 2023-ban sem versenyzett a Forma–1-ben, és – jelen állás szerint – idén sem fog.

A 36 éves Sebastian Vettel 2022 végén, négyszeres világbajnokként vonult vissza. A sikereit a Red Bullnál aratta, majd hiába igyekezett a példaképéből lett jóbarátja, Schumi nyomdokaiba lépni a Ferrarinál. Végül két, csalódással teli évet töltött az Aston Martinnál, mielőtt búcsút intett az F1-nek, mondván: több időt akar tölteni a családjával és más területeken (gazdálkodás, környezetvédelem) tevékenykedni.

Éppen Michael Schumacher múltbeli csapata (2010-13) lévén, a Mercedes hívására mégis elgondolkodhat a visszatérésen.

„Az ilyesmit sosem szabad eljesen kizárni” – reagált Vettel tavaly az ezt firtató kérdésre, nyitva hagyva magának a kiskaput.

Természetesen máris felmerült a hétszeres világbajnok legenda fia, Mick Schumacher neve is. A 24 éves versenyző az alacsonyabb osztályú szériákban aratott sikerei után, a Haas istállónál két évig hibát-hibára halmozott a Forma–1-ben. Tavaly éppen apja utolsó F1-csapata, a Mercedes alkalmazta tartalék- és tesztpilótaként.

Miután idén sem kapkodtak érte a csapatok, 2024-ben a hosszútávú versenysorozatban (WEC) készül száguldozni. A minap magabiztosan nyilatkozott a sikereiről, a tudásáról és az apjától örökölt legfőbb erényéről, de ismertsége és ismeretségei ellenére, a Bild szerint szinte semmi esélye sincs Hamilton örökébe lépni a Mercedesnél.

Rekordgázsit kap Hamilton

A Ferrari-tulajdonos Agnelli-örökös, John Elkann által régóta Maranellóba csábított Lewis Hamilton sajtóhírek szerint nem csak a nyolcadik F1-világbajnoki cím (ezzel az éppen a Ferrari-legenda Michael Schumachert hagyná le az örökrangsorban) reményében döntött az átigazolás mellett. Sajtóhírek szerint évi 70 millió dollárra (27 milliárd forint) rúgó rekordfizetés vár rá az olaszoknál.

 





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás