Érik a szenzációs visszatérés, Schumacher előtt felcsillant a remény

Forr a levegő a Forma–1-ben. Lewis Hamilton és a Ferrari frigye felveti a kérdést: ki lesz a hétszeres világbajnok utóda a Mercedesnél? Nagy nevek is szóba kerültek, mindhárom szenzációt ígér.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.02.03.
forma1 Michael Schumacher Lewis Hamilton Mick Schumacher Sebastian Vettel

Bombahírt robbanthatott Lewis Hamilton azzal, hogy csütörtökön bejelentette: a még el sem kezdődött 2024-es szezon után, 11 ott töltött év múltán átigazol a Mercedestől a Ferrari csapatához. A német csapatvezetők egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy 2025-től kivel pótolhatják hétszeres világbajnokukat, de a találgatások már megkezdődtek. Három olyan megoldásról is pletykálnak, ami szenzációszámba menne a Forma–1-ben.

Hamilton (háttal) után akár Mick Schumacher és Vettel visszatérése is elképzelhető a Mercedesnél
Hamilton (háttal) után akár Mick Schumacher és Vettel visszatérése is elképzelhető a Mercedesnél (Fotó: Getty Images)

Bizonyos szempontból jókor kell új versenyzőt találniuk Toto Wolfféknak, hiszen Hamilton távozáskor az F1-mezőny 20 pilótája közül 14-nek lejár a szerződése jelenlegi csapatánál. Másfelől viszont olyat nehezen talál köztük a csapatfőnök, aki tudásban és PR-értékben is legalább a nyomába érhetne Hamiltonnak. 

Talán csak az utóbbi három vb-címet besöpört Max Verstappen jelentene biztos megoldást, de a Red Bull sztárjának esze ágában sincs átigazolni a gyengébb riválishoz.

Marad a jelenlegi versenyzők közül a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, mint a mezőny legtapasztaltabb és még mindig egyik leggyorsabb pilótája. A 42 éves spanyol sztár az Aston Martinban 4. helyen végzett a tavalyi vb-pontversenyben (csak Verstappen és csapatársa, Sergio Pérez, illetve éppen Hamilton előzte meg). Mellette szól még, hogy baráti viszonyt ápol a Mercedesnél maradó George Russell-lel: szilveszterkor együtt bulizott a brit autóversenyzővel és annak barátnőjével, Carmennel.

Szóba jöhet még két olyan pilóta, aki 2023-ban sem versenyzett a Forma–1-ben, és – jelen állás szerint – idén sem fog.

A 36 éves Sebastian Vettel 2022 végén, négyszeres világbajnokként vonult vissza. A sikereit a Red Bullnál aratta, majd hiába igyekezett a példaképéből lett jóbarátja, Schumi nyomdokaiba lépni a Ferrarinál. Végül két, csalódással teli évet töltött az Aston Martinnál, mielőtt búcsút intett az F1-nek, mondván: több időt akar tölteni a családjával és más területeken (gazdálkodás, környezetvédelem) tevékenykedni.

Éppen Michael Schumacher múltbeli csapata (2010-13) lévén, a Mercedes hívására mégis elgondolkodhat a visszatérésen.

„Az ilyesmit sosem szabad eljesen kizárni” – reagált Vettel tavaly az ezt firtató kérdésre, nyitva hagyva magának a kiskaput.

Természetesen máris felmerült a hétszeres világbajnok legenda fia, Mick Schumacher neve is. A 24 éves versenyző az alacsonyabb osztályú szériákban aratott sikerei után, a Haas istállónál két évig hibát-hibára halmozott a Forma–1-ben. Tavaly éppen apja utolsó F1-csapata, a Mercedes alkalmazta tartalék- és tesztpilótaként.

Miután idén sem kapkodtak érte a csapatok, 2024-ben a hosszútávú versenysorozatban (WEC) készül száguldozni. A minap magabiztosan nyilatkozott a sikereiről, a tudásáról és az apjától örökölt legfőbb erényéről, de ismertsége és ismeretségei ellenére, a Bild szerint szinte semmi esélye sincs Hamilton örökébe lépni a Mercedesnél.

Rekordgázsit kap Hamilton

A Ferrari-tulajdonos Agnelli-örökös, John Elkann által régóta Maranellóba csábított Lewis Hamilton sajtóhírek szerint nem csak a nyolcadik F1-világbajnoki cím (ezzel az éppen a Ferrari-legenda Michael Schumachert hagyná le az örökrangsorban) reményében döntött az átigazolás mellett. Sajtóhírek szerint évi 70 millió dollárra (27 milliárd forint) rúgó rekordfizetés vár rá az olaszoknál.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás