Kellemetlen, ami napvilágot látott Michael Schumacherről

Fájdalmas és őrült történetet is felelevenített egy sportfotós Michael Schumacherről. Kevesen kerültek szó szerint olyan közel a Forma–1 legendájához, mint ő.Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.04.12.
michael schumacher forma1

Majdnem negyven évig fotózott a Forma–1 futamain Daniel Reinhard. Nem csoda, hogy tele van érdekesnél érdekesebb sztorikkal a száguldó cirkuszról és legnagyobb sztárjairól. A svájci fotós két különleges emlékét osztotta meg a hétszeres világbajnok Michael Schumacherről.

Michael Schumacher a 2000-es Brit Nagydíj előtt a Ferrarijában
Michael Schumacher a 2000-es Brit Nagydíj előtt a Ferrarijában Fotó: AFP

Az egyik igazán fájdalmas emlék számára Schumival kapcsolatban. Reinhard a Spiegelnek adott interjújában többek között elmesélte, hogy a 2000-es Brit Nagydíjon, Silverstone-ban Michael Schumacher áthajtott a lábán a Ferrarijával.

– Éppen az öccsét, Ralfot fotóztam féltérden a rajtrácson, ahogy beszáll a Williams-BMW-jébe. Michael akkor állt be a Ralf előtt lévő rajthelyre, és a beparkolásnál a hátsó kerekével áthajtott a lábamon – emlékezett vissza a fotós, majd a viccesebb folytatásról is beszélt: – Az orvos tudni akarta, mi történt velem. Mondtam neki, hogy úgysem fogja elhinni, de ragaszkodott hozzá, mire elárultam neki: Michael Schumacher áthajtott a lábfejemen. Nagyot nevetett, majd így válaszolt: remek sztori, de legyek szíves az igazat mondani.

Egy másik, Schumacherrel kapcsolatos emléke sem a legkellemesebb számára, mert sokáig kellett magyarázkodnia a legendás autóversenyzőnek.

– Egy ezerkilencszáz-kilencvenhetes monzai fotózás során egy magazinnak fényképeztem Schumachert, ahogy ült a célegyenesben. Én még csak a beállításoknál tartottam, amikor hallottam, hogy valakivel beszédbe elegyedett. Fölnézve láttam, hogy egy férfi térdel Schumacher mellett és fotózkodik vele. Egy rajongó volt, aki valahogy átjutott a kerítésen. Aztán 

fölállt és megpuszilta Schumachert. Ez egyáltalán nem tetszett Schuminak,

jó ideig tartott, amíg elhitte nekem, hogy nem én szerveztem meg így – mesélte Daniel Reinhard.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás