Kivételes tehetség: magyar fiú tűnt fel a BL-győztes Manchester Cityben





Édesanyja magyar, édesapja nigériai. Michael Okeke ezen héten óriásit lépett előre a Manchester City ranglistáján.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.03.18.
Módosítva: 2024.03.18.
Manchester City Michaelokeke8 sportfogadás

Bocsák Bence sportújságíró arról számolt be, hogy Michael Okeke ezen a héten a Manchester City első csapatával edzett. Twitter-bejegyzésében hozzátette, hogy esetleg tagja lehet a Bajnokok Ligája-győztes sztárcsapat szombati FA Kupa- keretének, de végül ez nem történt meg. Pep Guardiola menedzser nem jelölte a szűrőként és jobbhátvédként is bevethetőt magyar fiút a Newcastle elleni együttesbe – a City 2-0-ra nyert és továbbjutott.

Michael Okeke
Michael Okeke ezen a héten a City első csapatával edzett Fotó: Facebook

Michael Okeke 2005. október 16-án Manchesterben született, édesanyja magyar, édesapja nigériai, 10 évesen a Bolton Wandererstől a Manchester City akadémiájára került. A Cityvel megnyerte az U18-as Premier League-et, tavaly nyáron profi szerződést kötött a klubbal. Okeke szülei maguk jelentkeztek, hogy fiúk a magyar válogatottban szerepelne.

Michael Okeke bemutatkozott itthon

A magyar U18-as csapatba 2022 őszén kapott először meghívót. Az utánpótlás együttesben az első mérkőzését október 18-án, Ausztria ellen játszotta (1-1). Az U19-es válogatottban 2023. augusztus 23-án, Románia ellen mutatkozott be (2-3). Tehetségét jelzi, hogy már 18 évesen, 2023. novemberében meghívták az U21-es válogatottba.

„Okekét már ismerem az U19-es válogatottból, személyes tapasztalatom is van vele kapcsolatban, remek képességű labdarúgó” mondta róla tavaly novemberben Gera Zoltán, aki akkor még az U21-es csapatot vezette, jelenleg a Vasas edzője.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás