Óriásverésekre készül Marco Rossi klasszisa, a Bayern Münchennel és a Real Madriddal találkozik





Másfél év kihagyás után elég volt három meccs, Gulácsi Péter máris újra a réginek érzi magát. A Bayern München és a Real Madrid skalpjára vágyik, tudja a sikerreceptet is.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.02.22.
Gulácsi Péter RB Leipzig Real Madrid Bayern München Marco Rossi

Alighogy hosszú küzdelem után visszakerült az RB Leipzig kezdőcsapatába, máris a szezon két legnehezebbnek ígérkező feladata előtt áll Gulácsi Péter. Az év elején mély hullámvölgybe került, de a magyar kapus reaktiválása óta magára talált lipcsei gárda sorsdöntő meccsekre készül. Szombaton (18.30, tv: Aréna4) a címvédő Bayern München vendégeként vív élet-halál harcot a mindkét fél számára égetően szükséges Bundesliga-pontokért, másfél hét múlva pedig – egy szintúgy nehéznek tűnő, legutóbb éppen a Bayernnek megoldhatatlan bochumi bajnoki után – a Real Madrid várja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének 1-0-s spanyol előnyről induló visszavágóján.

Gulácsi Péter visszatérésével sokkal stabilabb és eredményesebb lett az addig botladozó RB Leipzig
Gulácsi Péter visszatérésével sokkal stabilabb és eredményesebb lett az addig botladozó RB Leipzig        Fotó: AFP

Az 51-szeres magyar válogatott kapus optimistán várja a favoritok elleni összecsapásokat, ugyanakkor egészen mást tart csapata legfőbb feladatának a következő hetekre-hónapokra.

– A Bajnokok Ligájára való kvalifikálás mindennél fontosabb számunkra. Eddig minden évben sikerült elérnünk ezt a célt, és természetesen idén is ezért küzdünk, még ha nem is lesz egyszerű. Látható (az éllovas Leverkusen és a Bayern mögött – a szerző) a Stuttgart szép menetelése, és a Dortmund is nagyon magas színvonalat képvisel. Nehéz hármas versenyfutás lesz – mondta Gulácsi a tabellán egyelőre csak ötödik Lipcse keddi nyílt edzése után az újságíróknak.

A Bundesliga élcsoportja 22 forduló után:

1. Leverkusen 58 pont, 2. Bayern 50, 3. Stuttgart 46, 4. Dortmund 41, 5. Lipcse 40.

(Az első négy helyezett a BL, az ötödik az Európa-liga főtábláján indulhat ősszel.)

A rutinos magyar klubikon a Bayern elleni rangadóval kapcsolatban kiemelte: nem foglalkoznak a címvédő krízisével (a müncheniek legutóbbi három meccsükön veszítettek).

– A saját teljesítményünkre fókuszálunk, ami az utóbbi két müncheni mérkőzésünkön nagyon jó volt. Még ha a Bayern helyzete nem is a legjobb, mégiscsak egy Bayern München lesz a házigazda. Nem lehet odamenni és azt hinni, hogy minden megy magától. Tisztában vagyunk a támadójátékuk minőségével, még mindig egy világklasszis csapatról van szó. De a mi támadóinknak is lesznek lehetőségeik, amiket ki kell majd használniuk – dicsérte Gulácsi a Bayern Münchent, amelyet legutóbb tavaly májusban (még Szoboszlai Dominik góljával is) 3-1-re vertek a lipcseiek az Allianz Arénában, majd augusztusban, szintén Münchenben 3-0-ra a német Szuperkupáért kiírt meccsen.

A Bayern elleni rangadó után Bochumban lesz fellépése a Lipcsének (éppen ott, ahol legutóbb 3-2-re legyőzték a Bayernt), majd két hét múlva a Real Madrid várja Gulácsiékat a BL-nyolcaddöntő visszavágóján. A németországi első meccset vitatott körülmények között nyerték 1-0-ra a spanyolok.

– Nehéz feladat lesz, de múlt héten mindenki láthatta: semmi sem lehetetlen, megmutattuk, hogy képesek vagyunk a Real Madrid szintjén játszani. Persze tudjuk, hogy Madridban még egy fokkal nehezebb lesz. De beleadunk mindent, aztán meglátjuk, mire elég – mondta Gulácsi.

Saját szerepéről kiemelte, hogy miután közel 500 nap kihagyás után visszatérhetett a Bundesliga-csapatba, mára újra a réginek érzi magát:

– Hosszú idő után újra játszottam három meccset egymás után. […] Ha valaki sokáig nincs ritmusban, utána teljesen normális, hogy az első vagy második bevetésen még nem megy minden teljesen flottul. De nagyon hamar visszajöttek az automatizmusok. Immár újra teljesen normális érzés, hogy a pályán vagyok. Nemcsak saját magamnak, de a csapatnak is fontos, hogy hátulról nyugalmat sugározzak. Az utóbbi két meccsünkön elsősorban a védőmunkánk volt újra nagyon stabil. Jó úton járunk.

A 11 hónapig sérült, majd felépülése után egész ősszel mellőzött Gulácsinak januárban az angol Premier League-ben szereplő Nottingham Forest kínált egérutat a lipcsei kispadról. A 33 éves magyar kapus mégis kockáztatott, és maradt a német csapatnál ahol rövidesen vissza is szerezte a helyét a kezdőcsapatban.

– Éreztem, hogy megkapom az esélyt. Régóta itt vagyok a klubnál, nagyra értékelem, ahogy a sérülésem idején támogattak az itteniek, és már majdnem tíz éve Lipcsében élek a családommal – szóval sok oka volt, amiért végül maradtam. Jó döntés volt – jelentette ki Gulácsi Péter, aki tavasszal a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar válogatottban is megpróbálja visszaszerezni a helyét az őt remekül helyettesítő Dibusz Dénestől. 





 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás