Óriásit kockáztat az Olympiakosz, bukott edzővel készül a Fradi ellen

Alaposan átalakult az Olympiakosz kerete, amely az új játékosok mellett új edzővel is készül a Ferencváros elleni konferencialiga-párharcra. José Luis Mendilibar az Európa-liga-győzelmén kívül eddig nem sok mindent tud felmutatni.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.15.
Módosítva: 2024.02.15.
Olympiakosz Konferencialiga José Luis Mendilibar edző Ferencváros

Nem élete szezonját teljesíti eddig az Olympiakosz. Idén 22 fordulót követően csupán a negyedik helyen áll a tabellán, a hátránya már hét pont az éllovas PAOK mögött. A Görög Kupában a legjobb 16 között búcsúzott és az Európa-ligából is kiesett, de a harmadik helye miatt a konferencialigában folytatni tudja az európai küzdelmeket, ahol az ellenfele majd a Ferencváros lesz.

PSV Eindhoven v Sevilla FC: Group B - UEFA Champions League 2023/24
José Luis Mendilibar a Fradi ellen debütál az Olympiakosz kispadján (Fotó: NurPhoto via AFP)

A csütörtöki odavágó előtt (18:45, M4 Sport) sok a bizonytalanság a görög együttesnél, a legnagyobb kérdés, hogyan debütál majd az új vezetőedző, José Luis Mendilibar. A spanyol szakember legutóbbi állomása a Sevilla volt, amelynek irányítását 2023 márciusában vette át. Az Európa-ligát nagy meglepetésre sikerült megnyernie, emellett viszont nem sok babér termett neki. Idén 11 tétmeccsből mindössze kétszer tudott nyerni a Sevillával, ami miatt október elején kirúgta őt a klub.

Mendilibar előtte az Alavesnél sem töltött sok időt (három hónap), a Levanténál és az Athletic Bilbaónál szintén hamar megbukott. A Real Valladolidnál, az Osasunánál és az Eibarnál viszont hosszú éveket volt, de egyik csapat sem tartozik a spanyol klubok élmezőnyéhez. Mendilibarnak ez az első külföldi munkavállalása, a 62 éves szakember eddig csak Spanyolországban dolgozott.

A szakember a 4-2-3-1-es formációt részesíti előnyben, Dejan Sztankovics sokáig szintén ezzel próbálkozott a Ferencvárosnál, ám elsősorban Stjepan Lončar remeklése miatt átállt a három belső középpályásos játékra.

Az Olympiakosz az új igazolásai közül David Carmót (középhátvéd), André Hortát (belső középpályás) és Chiquinhót (belső középpályás) nevezte be a keretbe. A Ferencváros Habib Maigának, Kenan Kodrónak és Henry Wingónak fog bizalmat szavazni az európai kupatavaszra.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás