Óriásit kockáztat az Olympiakosz, bukott edzővel készül a Fradi ellen





Alaposan átalakult az Olympiakosz kerete, amely az új játékosok mellett új edzővel is készül a Ferencváros elleni konferencialiga-párharcra. José Luis Mendilibar az Európa-liga-győzelmén kívül eddig nem sok mindent tud felmutatni.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.15.
Módosítva: 2024.02.15.
Olympiakosz Konferencialiga José Luis Mendilibar edző Ferencváros

Nem élete szezonját teljesíti eddig az Olympiakosz. Idén 22 fordulót követően csupán a negyedik helyen áll a tabellán, a hátránya már hét pont az éllovas PAOK mögött. A Görög Kupában a legjobb 16 között búcsúzott és az Európa-ligából is kiesett, de a harmadik helye miatt a konferencialigában folytatni tudja az európai küzdelmeket, ahol az ellenfele majd a Ferencváros lesz.

PSV Eindhoven v Sevilla FC: Group B - UEFA Champions League 2023/24
José Luis Mendilibar a Fradi ellen debütál az Olympiakosz kispadján (Fotó: NurPhoto via AFP)

A csütörtöki odavágó előtt (18:45, M4 Sport) sok a bizonytalanság a görög együttesnél, a legnagyobb kérdés, hogyan debütál majd az új vezetőedző, José Luis Mendilibar. A spanyol szakember legutóbbi állomása a Sevilla volt, amelynek irányítását 2023 márciusában vette át. Az Európa-ligát nagy meglepetésre sikerült megnyernie, emellett viszont nem sok babér termett neki. Idén 11 tétmeccsből mindössze kétszer tudott nyerni a Sevillával, ami miatt október elején kirúgta őt a klub.

Mendilibar előtte az Alavesnél sem töltött sok időt (három hónap), a Levanténál és az Athletic Bilbaónál szintén hamar megbukott. A Real Valladolidnál, az Osasunánál és az Eibarnál viszont hosszú éveket volt, de egyik csapat sem tartozik a spanyol klubok élmezőnyéhez. Mendilibarnak ez az első külföldi munkavállalása, a 62 éves szakember eddig csak Spanyolországban dolgozott.

A szakember a 4-2-3-1-es formációt részesíti előnyben, Dejan Sztankovics sokáig szintén ezzel próbálkozott a Ferencvárosnál, ám elsősorban Stjepan Lončar remeklése miatt átállt a három belső középpályásos játékra.

Az Olympiakosz az új igazolásai közül David Carmót (középhátvéd), André Hortát (belső középpályás) és Chiquinhót (belső középpályás) nevezte be a keretbe. A Ferencváros Habib Maigának, Kenan Kodrónak és Henry Wingónak fog bizalmat szavazni az európai kupatavaszra.





 





Ezeket olvastad már?
Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Komoly pénzt kaphatnak, Gulácsi Pétert még a nyáron eladhatják

Komoly pénzt kaphatnak, Gulácsi Pétert még a nyáron eladhatják

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás