Káosz az Olympiakosznál, a Fradi előtt omlik össze az ellenfél





Sportigazgatót cserélt az Olympiakosz a szezon kellős közepén, az új vezető, Darko Kovacsevics pedig már most megválna a görög csapat edzőjétől, Carlos Carvalhaltól.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.09.
Olympiakosz Konferencialiga Carlos Carvalhal Kovacsevics Fradi

Tavaly megszakadt az Olympiakosz nagy sorozata, és sorozatban három bajnoki arany után lemaradt az elsőségről. Idén 21 fordulót követően csupán a negyedik helyen áll a tabellán, a hátránya már kilenc pont az éllovas PAOK mögött. A Görög Kupában a legjobb 16 között búcsúzott és az Európa-ligából is kiesett, de a harmadik helye miatt a Konferencialigában folytatni tudja az európai küzdelmeket, ahol az ellenfele majd a Ferencváros lesz. Az első találkozót Pireuszban február 15-én rendezik, a visszavágóra egy hét múlva kerül sor Budapesten.

Panathinaikos v Olympiacos - Greek Cup
Carlos Carvalhalt (balra) a Ferencváros elleni Konferencialiga-összecsapás előtt rúghatja ki az Olympiakosz – Fotó: Anadolu via AFP

A görög együttes egy héttel az első összecsapás előtt jelentős változásokon megy keresztül, ami pedig a Fradi malmára hajthatja a vizet.

A gyengébb szezon miatt nagy a feszültség a klubon belül, ami odáig fajult, hogy a sportigazgató, Pedro Alves lemondott a posztjáról, miután összeveszett a vezetőséggel. Őt most a görögök számára ismerős név, Darko Kovacsevics váltotta, a szerb szakember korábban 8 éven át már dolgozott a klubnál.

Kovacsevics azonban nagyon nincs megelégedve a jelenlegi vezetőedzővel, Carlos Carvalhallal, akinek meg vannak számlálva a napjai a 47-szeres görög bajnoknál. Kovacsevics nem vele, hanem Kerkez Milos korábbi csapatától, az AZ Alkmaartól januárban kirúgott Pascal Jansennel képzeli el a jövőt. Az 51 éves holland edző az A Bola értesülései szerint már Piruszban van és a vezetőséggel tárgyal.

Az Olympiakosz nagyon nem találja a megfelelő embert a kispadra, az elmúlt évben négy edző is megfordult a kispadon. Tavaly februárban még Michel dirigált, aztán áprilistól júniusig jött José Anigo, majd fél éven át Diego Martínez irányított, Carvalhal két hónapja érkezett, és eddig 11 tétmérkőzésen menedzselte a görög sztárcsapatot.

 

Sztankovics csapattársa a sportigazgató

A korábbi 59-szeres szerb válogatott támadót, Kovacsevicset jól ismeri a Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics. Kovacsevics a szerb csapat mellett a Lazióban is együtt focizott Sztankoviccsal, a 1998-as világbajnokságon és a 2000-es Európa-bajnokságon mindketten ott voltak az akkori jugoszláv válogatott keretben.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás