„Sok hiba” – Nem kertelt a Fradi hőse a drámai rangadó után





Fordított a Ferencváros a Debrecen ellen, és 2-1-re győzött az NB I 20. fordulójában. Dejan Sztankovics és a győztes gólt szerző Kristoffer Zachariassen szerint is ez egy roppant nehéz összecsapás volt.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.12.
Módosítva: 2024.02.12.
Kristoffer Zachariassen Debrecen Dejan Sztankovics Fradi NB I

Nagyszerűen kezdte a 2024-es évet a Ferencváros labdarúgócsapata, amely az idei három bajnokiját egyaránt megnyerte. A Kisvárda (3-1) és az MTK (5-1) elleni siker után a Debrecen már alaposan megnehezítette a dolgát, a Loki 25 másodperc után megszerezte a vezetést, ám a Fradi Varga Barnabás és Kristoffer Zachariassen góljával végül fordítani tudott.

20231214_2020_SZM
Kristoffer Zachariassen góljával végül fordított és nyert a Fradi Debrecenben / Fotó: Szabó Miklós

A 29 éves magyar válogatott támadó továbbra is nagyszerű formában van, idén eddig 168 perc alatt öt gólt ért el, ezzel a 2024-es évet tekintve eddig átlagosan 33 percenként érkezik tőle találat. Zachariassen legutóbb tavaly decemberben, a Fiorentina elleni konferencialiga-találkozón volt utoljára eredményes.

Nagyon nehéz mérkőzés volt egy kemény ellenféllel szemben. Sok hibával játszott mindkét csapat, de nagyon fontos három pontot szereztünk

– nyilatkozta a Fradi Médiának a Debrecen elleni összecsapás hőse, Kristoffer Zachariassen, aki ezután a gólját is visszaidézte. „Nagyszerű beadást kaptam Marquinhostól, a labda pont elment az ellenfél védője fölött, így tökéletes lett az én fejemre, én csak megpróbáltam a jó helyre célozni. Csodálatos érzés volt látni, hogy bement.”

A Fradi vezetőedzője, Dejan Sztankovics szintén kiemelte a Debrecen harcias játékát, és nagyon örül  annak, hogy egy ilyen hajtós és küzdelmes összecsapást játszhattak.

„Nagyon komoly teljesítményt tettünk le az asztalra, de az ellenfelünket is dicséret illeti, végletekig kiélezett összecsapásnak lehettünk szemtanúi. Sok párharc, sok helyzet volt a mérkőzésen, de a legfontosabb az, hogy elhoztuk a három pontot. Büszke vagyok a csapatra, hiszen nem estünk szét a korán bekapott gól után, egységesen küzdöttünk, és így meg tudtuk fordítani az állást. Nagyon sok erő és energia volt a meccsben, a magyar bajnokságnak és a magyar futballnak szüksége van hasonló színvonalú találkozókra” – nyilatkozta a klub honlapján Dejan Sztankovics.

A bajnokságban kéthetes szünet következik majd a Fradinak, a Diósgyőr elleni találkozót elhalasztotta a közelgő Olympiakosz elleni konferencialiga-párharc (február 15. és február 22.) miatt. Az NB I-ben legközelebb majd február 25-én játszik az ősi rivális Újpest ellen.

 





 





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás