Új stadion és Mbappé, épül a következő galaktikus Real Madrid





A Marca már tényként közli, hogy Kylian Mbappé öt évre a Real Madridhoz szerződik a nyártól kezdődően. A klub elnöke, Florentino Pérez szép csendben adott egy óriási ráncfelvarrást a Bernabéu stadionnak, Mbappéval pedig egy újabb galaktikus éra veszi kezdetét.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.21.
Módosítva: 2024.02.21.
Kylian Mbappé Real Madrid Florentino Pérez Santiago Bernabéu

Kylian Mbappé most már biztosan távozik az idény végén a Paris Saint-Germaintől, hét év után hagyja ott a francia sztárcsapatot, amellyel a várva várt nemzetközi siker (Bajnokok Ligája-győzelem) eddig elmaradt. A 25 éves futballistát hiába hívja több angliai topklub, a spanyol Marca már állítja, a világbajnok a nyártól öt évre aláír a Real Madridhoz.

Barcelona and Real Madrid in an international friendly match in the United States
Madridban már nagyon várják Kylian Mbappé érkezését Fotó: Brazil Photo Press via AFP

A 14-szeres Bajnokok Ligája-győztes együttes először 2019-ben próbálkozott, majd 2021-ben már szinte mindenki biztosra vette, hogy a Real Madridhoz igazol, ám végül busás összegért maradt a PSG-nél. Harmadjára viszont nem marad hoppon a Real.

A riválisok joggal kezdhetnek félni, Pérez elnök ugyanis szépen csendben, de megint valami nagyot alkot a Reallal. Mbappéval félelmetes támadósorral dolgozhat Carlo Ancelotti vezetőedző, a két szélen Vinícius Júnior és Rodrygo segíti a francia világbajnokot. Mindkét futballistát már egészen fiatal korában, busás összegért (45-45 millió euró/17-17 milliárd forint) hozta el Brazíliából, az évek alatt pedig a két labdarúgó a klub meghatározói játékosa lett. Tavaly aztán „bankot robbantott” Jude Bellinghamért, a 20 éves világsztárért 103 millió eurót (39 milliárd forint) utalt át a Dortmundnak, az angol válogatott támadó középpályás pedig már az első idényében összehozott 20 gólt és nyolc gólpasszt. Mbappéval felkerül az i-re a pont, a 22,75 átlagéletkorú támadónégyes akár több mint egy évtizedig is képes lesz a legmagasabb szinten játszani.

Pérez újabb „Galaktikusok” érája nagyszerűen alakul, mögöttük Eduardo Camavinga (21 éves) Aurélien Tchouaméni (24 éves) felel a középpályáért, a rotálásban Federico Valverde (25 éves) fog segíteni. A védelem közepén Antonio Rüdiger, David Alaba és Éder Militao helye biztosnak tűnik, a két szélre a nyáron Jeremie Frimpong (Leverkusen) és Alphonso Davies (Bayern München). Felépülése után Thibaut Courtois pedig visszakerül majd a kapuba.

Pérez első „Galaktikusok” csapata 2000-ben, Luis Figo barcelonai szerződtetésével kezdődött, hozzá csatlakozott aztán többek között Zinédine Zidane, Ronaldo és David Beckham. A második éra 2009-ben jött el, akkor Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Kaká és Xabi Alonso költözött Spanyolországba.

Mbappé mellett Péreznek lesz még egy nagy nyári ajándéka a szurkolóknak, a klub stadionjának, a Bernabéunak a 2011 óta tartó felújítási munkálata addigra befejeződik. A teljes összeg meghaladja majd az 1 milliárd eurót (385 milliárd forint), részben ezért is volt az elmúlt években valamivel csendesebb az átigazolási piacon a 14-szeres BL-győztes.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás