Kiderült, Gulácsi mikor védhet újra Lipcsében





Klubedzője szerint két első számú kapusa van, de ettől még nem kapnak ugyanannyi szerepet. Gulácsi Péter egyelőre marad a lipcsei kispadon, de…



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.01.18.
Módosítva: 2024.01.18.
Gulácsi Péter RB Leipzig Kapus magyar válogatott

Az RB Leipzig híreivel foglalkozó Rblive.de szerint félreértelmezték Marco Rose vezetőedző szavait azok, akik úgy gondolták: tavasszal felváltva véd majd a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős Bundesliga-élcsapat két rutinos kapusa, Janis Blaswich és a súlyos sérüléséből tavaly őszre felépült korábbi alapember, Gulácsi Péter. A tréner arról beszélt, hogy a magyar válogatott légiós immár egy szintre ért a beugrójaként német válogatott-kerettaggá lett posztriválisával, így most két egyese van. Ez azonban (ellentétben például a Bild minapi cikkével) nem jelenti azt, hogy „őrült rotálással” egyenlően is kapnak játéklehetőséget.

Gulácsi Péterre újra számít lipcsei edzője - februárban jöhet el az ő ideje
Gulácsi Péterre újra számít lipcsei edzője – februárban jöhet el az ő ideje (Fotó: AFP)

Továbbra is Blaswich marad az első számú kapus Lipcsében – ugyanakkor jó hír Gulácsi számára, hogy ha nem is rögtön, és nem is a meccsek felén, de tavasszal a tervek szerint többször védhet majd, mint az őszi mellőzése során.

A közeljövőben konkrétan arra számíthat a mára újra topformába lendült korábbi lipcsei magyar csapatkapitány, hogy a februárban és márciusban sűrűsödő meccsprogramban rábíznak pár meccset. A német bajnokságban féltávnál negyedik RB Leipzig a Német Kupából kiesett ugyan címvédőként, de a Real Madrid elleni BL-selejtezői miatt lesznek heti két mérkőzést hozó időszakai. Ekkor jöhet el újra Gulácsi ideje, aki a 2022 októberében elszenvedett térdsérüléséig hét és fél éven át kihagyhatatlan alapember volt. Most azonban egy online szurkolói szavazás szerint a voksolók 83 százaléka amondó, Blaswich maradjon a kezdőcsapatban.

Már kérdés, hogy Blaswich az utóbbi időben elkövetett hibákat, és tartós formaromlása esetén akár változhat is a sorrend kettejük között.

Blaswich és Gulácsi is leginkább azért küzd majd a tavasszal jutó játékpercekben, hogy jó formában védve bekerüljön hazája válogatott keretébe a nyári Európa-bajnokságra – ahol az A csoport második játéknapján, június 19-én éppen egymással mérkőzik majd meg a házigazda német és a magyar csapat. 

Blaswichot tavaly novemberben, 32 éves újoncként hívta be először Julian Nagelsmann szövetségi kapitány, igaz, sem a törökök (2-3), sem az osztrákok ellen (0-2) nem dobta mély vízbe. A Nationalelfbe olyan klasszisok pályáznak, mint Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (Barcelona) vagy éppen Kevin Trapp (korábban PSG, most Eintracht Frankfurt). Amint felépült, Gulácsit is meghívta a magyar válogatott őszi meccseire Marco Rossi, de mindvégig Dibusz Dénes védett, aki legalább olyan kitűnően élt a Gulácsi sérülése adta lehetőséggel, mint klubszinten Blaswich. 





 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás