Győzelmet vár a Fraditól Görögországban az olimpiai bajnok legenda

Tartja annyira jó formában lévő együttesnek a Ferencvárost Dunai Antal, hogy Athénból döntetlennel, esetleg 1-0-s győzelemmel térjen haza a csütörtöki konferencialiga-meccsről.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.02.13.
Módosítva: 2024.02.13.
labdarúgás Európa Konferencia Liga Dunai Antal Ferencváros

A Ferencváros csütörtökön (18.45, TV: M4 Sport) a görög Olympiakosz Pireusz otthonában lép fel a labdarúgó Európa-konferencialigában a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett első mérkőzésen. Vasárnap bejelentették, hogy a Sevillával tavaly Budapesten Európa-liga-győztes José Luis Mendilibar lett a görög csapat vezetőedzője, akinek három napja maradt arra, hogy a Fradi elleni meccs előtt megismerkedjen a játékosaival. A 72 óra elég arra, hogy motiválja új csapatát? – kérdeztük az európai ezüstcipős Dunai Antalt, aki – rövid zalaegerszegi megszakítással – 1981 és 1990 között Spanyolországban dolgozott edzőként.

Papp Kristóf (zöldben) fejessel szerzett vezetést a Paksnak a Fradi ellen
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Mendibart személyesen ugyan nem ismerem, de európai kupasikere önmagáért beszél, ráadásul a spanyol trénerek amúgy is képzettek

– válaszolta az 1968-ban olimpiai bajnoki címet nyert egykori Újpesti Dózsa-legenda. – Amúgy egy találkozó taktikai felépítéséhez a személyes kapcsolat nem annyira alapvető a mai élfutballban. A profi labdarúgót szükségtelen mentálisan felkészíteni, mert tudja, mi a kötelessége. Amikor Spanyolországban edzősködtem, több kolléga foglalkozásait megtekintettem. Láttam, hogy még a bajnoki mérkőzés előtti napon is rengeteg futás szerepelt műsoron. Amikor ennek okát tudakoltam, azt válaszolták: a futás mindig szükséges, amúgy pedig egy hivatásos focista sohasem fáradhat el. Bennünket is ilyen szellemben nevelt Baróti Lajos, a Dózsa néhai mestere.

Dunai hozzátette, az Olympiakosz játékosai már az első tétmeccsen a legelőnyösebb oldalukról akarnak bemutatkozni a spanyol szakvezetőnek. Mendilibar köztudottan a 4-2-3-1-es taktikai szisztémával operál, s ez jelzés lehet arra, hogy a Karaiszkákisz-stadionban is tart a magyar bajnoktól.

Minimum pontosztozkodást várok, de az 1-0-s zöld-fehér siker sem kizárt, akkor pedig a Groupama Aréna jövő csütörtöki, telt házas visszavágóján tizenhat közé jutnak Dibusz Dénesék. A Fradi a Debrecen elleni 2-1-s győztes kupafőpróbáján jól vizsgázott, ráadásul az idén játszott eddigi három bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, ami játékosai önbizalmát növeli

– húzta alá Dunai Antal. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás