Eddig szapulták, beindult a Fradi legdrágább játékosa





Már az is kisebb fajta meglepetés volt, hogy Stjepan Loncar a januári visszatérése után a Ferencváros keretében maradt. A 27 éves középpályás azóta nem látott szintre kapcsolt, remekül játszott a felkészülési időszakban, illetve az elmúlt két bajnokin.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.11.
Módosítva: 2024.02.11.
Stjepan Loncar forma Sztankovics Fradi meglepetés

Stjepan Loncar 2021 júliusában óriási reményekkel került a horvát Rijekától a Ferencvároshoz. A futballista értékét akkor 2,5 millió euróra (940 millió forint) becsülte a Transfermarkt, a Fradi pedig pontosan ennyit fizetett érte, ezzel a mai napig ő a klub legdrágább átigazolása. A magyarországi karrierje viszont pocsékul indult, és a szurkolók bizalmát is elvesztette, a kommentmezőkön rendszeresen szapulták a légióst.

20240206_1001_KAR
Teljesen új arcát mutatja Stjepan Loncar a Fradinál / Fotó: Árvai Károly

Alig egy év után, 35 ferencvárosi összecsapás után a klub a belga élvonalbeli Kortrijknak adta kölcsön, ahol újfent nem alkotott maradandót, így jöhetett tavaly nyáron a kazahsztáni élcsapat, az Asztana, amely fél évre vette kölcsön. A szezon végén ezüstérmet szerző együttes szintén nem tartott rá igényt, így januártól ismét a 34-szeres magyar bajnokkal készülhetett.

A szurkolók a távozását követelték, Loncar viszont elutazhatott a Fradi spanyolországi edzőtáborába. A Piast Glwice és a Plzen ellen végig a pályán volt, előbbi ellen az ő duplájával nyert a csapat. Dejan Sztankovics bizalmat szavazott neki a Kisvárda elleni bajnokin, ahol 71 percet töltött a pályán és góllal járult hozzá a 3-1-es sikerhez. Ezt követően az MTK ellen már le se hozta Sztankovics, Loncar pedig Varga mellett brillírozott, két gólpasszt adott és ő állította be az 5-1-es végeredményt.

„Úgy voltam vele, ha már újra itt vagyok, szeretném megragadni a lehetőséget és a legjobbamat nyújtani. A jelek szerint Dejan Sztankovics látta rajtam, hogy már az első edzésre úgy mentem ki, senki és semmi sem tartóztathat fel! Nem kérdezősködtem, nem bizonytalankodtam, csak keményen edzettem” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a nagy feltámadásáról Stjepan Loncar.

Ráadásul Sztankovics abban a pozícióban számít rám, amelyben a legjobban érzem magam, a nyolcasban. Egyértelműen itt szeretek leginkább játszani, itt vagyok a legjobb teljesítményre képes.

A Kisvárda ellen 7,1, az MTK ellen pedig 9-es osztályzatot kapott a bosnyák középpályás, utóbbinál csak a 9,9-es értékelést kapó, mesternégyest szerző Varga Barnabás előzte meg. Loncar még mindig jó korban van, 27 éves, a Fradi pedig a télen megvált Sigér Dávidtól és Giorgi Haraisvilitől, Anderson Esitit pedig kitette a keretből, ezzel a középpályán is három riválissal kevesebb jut a 11-szeres válogatott játékosnak, aki ha így folytatja, a Fradi nem várt nyerőembere lesz tavasszal.

 





 





Ezeket olvastad már?
Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás